SAMSUN (AA) - Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ilçede devam eden buğday hasadı nedeniyle biçerdöver operatörlerini denetledi.

Denetim çalışmalarına katılan Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, ilgililerden bilgi alarak buğday hasadı yapan biçerdöver operatörleriyle sohbet etti.

Havza'da yaklaşık 190 bin dekar hububat ekimi geçekleştiğini ve tahmini rekoltenin 95 bin ton olacağını belirten İlhan, "Teknik ekiplerimiz arazide biçerdöver kontrollerine yönlendirildi. Üreticilerimizin biçim esnasında tarlalarının başında olmaları ve tane kayıplarını sık sık kontrol ederek operatörü uyarmaları, uymayan operatörleri en yakın il ve ilçe müdürlüklerimize bildirmeleri büyük önem arz etmektedir" dedi.

Biçerdöver sahibi ve operatörlerinin, biçerdöverlerinin bakım ve ayarlarını zamanında yaptırmaları gerektiğini vurgulayan İlhan, "Biçerdöver operatörü belgesi olmadan biçim yapmamaları veya yaptırmamaları, yangın söndürme malzemelerini bulundurmaları, her ürün ve tarla için biçerdöver ayarlarını gözden geçirmeleri gerekmektedir. Hasat olgunluğuna gelmeyen ürünü hasat etmemeleri, çiğ düştükten sonra ve çiğ kalkmadan hasat yapmamaları, uygun hızda biçim yapmaları ve tane kaybı hususunda ürün sahiplerinin uyarılarını dikkate almaları gerekmektedir" diye konuştu.