Diyarbakır’da evinde başından vurulan Sivaslı 23 yıllık eğitim gönüllüsü öğretmen Mevlüde Ketani, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Bir gözünü kaybeden öğretmenin eğitimci eşi Murat Ketani, “Ben ve eşim Sur’daki çocuklar eğitimden mahrum kalmasın diye riski göze aldık” dedi.
Diyarbakır Sur’da açılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve terör örgütü PKK mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla 6 mahallede başlatılan operasyonlar devam ediyor.
Sokak çatışmalarının yaşandığı bölgeden atıldığı sanılan bir mermi önceki gün Yenişehir İlçesi Kupik-10 Apartmanı’nın 7’nci katında yaşayan Sivaslı Mevlüde ve Diyarbakırlı Murat Ketani öğretmen çiftin evine isabet etti. 23 yıllık öğretmen Mevlüde Ketani (50), çocukları Emre ve Cemile’yi kahvaltı için uyandırdığı sırada kafasına isabet eden kurşunla yaralandı. Bir gözünü kaybeden Ketani’nin (50), Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi sürüyor. 2 çocuk annesinin hayati tehlikesi devam ediyor.



"POLİSLERDEN ALLAH RAZI OLSUN"

Hastaneden bir an olsun ayrılmayan öğretmen eş Murat Ketani, “Kızım ve oğlumun bağrışma sesiyle uyandım. Eşimin başı kanıyordu. İlk önce dengesini kaybedip başını duvara vurduğunu düşündük. Eve gelen sağlık ekipleri kurşun yarası olduğunu söyledi. Gelen ambulansın kapısı açılmadığı için büyük sıkıntı yaşadık. Olay yerine gelen polisler daha fazla kan kaybetmesin diye canlarını tehlikeye atarak eşimi zırhlı olmayan devriye aracıyla hastaneye yetiştirdi. Polislerin zırhlı olmayan araçlarla çevre yollara girmeleri yasakmış. Bizim için riske giren o polislerden Allah razı olsun” dedi.
Eşinin uzun zamandır Sur İsmet Paşa İlköğretim, kendisinin de İskender Paşa İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yaptığını belirten Ketani, “Çatışmalı süreçte Türkiye’nin her tarafına tayin isteyebilirdik. Ama ben ve eşim Sur’daki çocuklar eğitimden mahrum kalmasın diye riski göze aldık ve kurşunların altında okula gidip geliyorduk. Herkes bizi tanıdığı için bize bir şey olmaz diye rahattık. Evde vurulacağımız aklımıza gelmezdi” diye konuştu.