O konuşmadan satır başları şöyle;

Büyük bir kısmı gerçek çıkmıyor. Çok sayıda canlı bomba yelekleri yakalandı. Son derece iyi örgütlenmiş bir terör çetesiyle karşı karşıyayız. Bombalar ve insanlar başka kanallar ile bir araya geliyorlar. Tüm teferruatı ile araştırdığımızı bilmenizi istiyorum. Nasıl Kılıçdaroğlu'nu endişeye sevk ediyorsa bizi de sevk ediyor. Hata kasıt ne varsa hepsi ortaya çıkarılacak.

Malesef düğnyanın en iyi korunan yerlerinin bile uçurulabildiğini gördük. Bu tür saldırılar nasıl olursa olsun son derece örgütlü sadece bombayı patlatanla kalmayan saldırılardır.

Sadece üzerine bombayı koyan değil birçok insanın çevrenin olduğunu biliyoruz.

Faillerin kimlikleri yüzde 90 derecesinde netleşti.

YAYIN YASAĞI


Çok ağır bir tablo. Tarifi imkansız bir acı. Bu tablonun içinde kusura bakmayın tabiki ne oldu bitti diye konuşacağız ama olay daha ortayaken resmi kurumlarda bile henüz bir şey yokkehn bazı kesimleri birbirinden uzaklaştırmaya çalışmaları herhalde çok ciddi şekilde kabul edilebilecek bir şey değpil. Herkesin hassas olması lazım.

Terör örgütünün yapmak istediği şu sadece 100 kişinin hayatına değil 78 milyonun arasına nasıl husumet koyarız. Zihinleri en azından birbirinden ayırırız diye düşünüyorlar. Hepimiz daha fazla birleşmeliyiz. Sözü söylemek ve tahminler üzerinden kamuoyunu etkilemek kolaydır. Herkesin sözlerine dikkat ederek olayın mahiyetibni ortaya koyması önemlidir.

GÖÇMEN KONUSU


Uluslar arası sistemin göçmen politikası çökmülştür. Sadece göçmenlerin geçişine maruz kalan ülkeri değil tüm dünyayı etkiliyor.

DÜŞÜRÜLEN UÇAK


Türkiye sahası terk edilmediği takdirde angajman kurallarının gereği yerine getirilir. Elimizdeki bilgi, milliyeti bilinmeyen bir hava aracının, bu anlamda angajman kuralları gereği düşürüldüğüdür. Önümüzdeki dakikalarda, önümüzdeki saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri, mesele aydınlandıkça gerekli açıklamayı yapacaktır.