Alınan bilgiye göre, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde oturan Ahmet Abdulfadıl (51), polis merkezine başvurarak, oğlu Adil Abdulfadıl (19) ile 4 aylık hamile olan gelini Suadan Zarka’nın (17) Adana'da bir evde zorla tutulduğunu iddia etti. Kendisinden fidye istendiğini belirten Ahmet Abdulfadıl, şikayetçi oldu. Adana Emniyet Müdürlüğü ile Bursa Emniyet Müdürlüğü koordineli çalışma sonucu kaçırılan çiftin Karataş ilçesinde tarım işçiliği yapan Muhammed S. (25), karısı Mehdiye S. (24) ile Ahmet H. tarafından alıkonulduğunu tespit etti.

Polisin talimatı ile Ahmet Abdulfadıl, istenilen fidyeyi PTT üzerinden şüphelilerin hesabına yatırdı. Parayı çekmek için gelen biri kadın 3 kişi, Adana polisi tarafından yakalandı. Zorla alıkonulduğu belirlenen Adil Abdulfadıl ile dini nikahlı eşi Suadan Zarka ise ifadelerinin ardından Bursa'ya ailesinin yanına döndü.

“PARAMIZI GÖNDER ÇOCUKLARI BIRAKALIM”

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan zanlılar, zorla alıkoyma iddialarını kabul etmeyerek, “Bursa'da Adil'in babasından otomobil aldım. Adana'ya gelirken otomobil arıza yaptı. Tamirciye götürdüm, arabanın kullanılamayacak kadar hasarlı olduğunu, bana değerinden fazla fiyata sattığını öğrendim. Paranın bir kısmını ödemedim, Adil ile eşi de Adana'ya parayı almaya gelmişlerdi. Biz de telefonla Bursa'yı arayıp, 'paramızı gönder çocukları bırakalım' dedik. Hesabımıza 900 Dolar para yatırdı. Çekmek isterken de polis gelip bizi yakaladı” diye ifade verdi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, fidye için adam kaçırma, zorla alıkoyma ve hürriyeti kısıtlama suçlarından adliyeye sevk edildi.