Mersin’in Erdemli İlçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Programları’nın bu yıl 6.’sı binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Program kapsamında Yörükler kıl çadırlar kurdu, misafirlere yayık ayranı, sıkma ve limonata ikram edildi, gül dağıtıldı.
Programın açılışında konuşan Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “Erdemli kendine yakışanı yaptı. ‘Kişi sevdiği ile beraberdir’ Hadis-i Şerifi’nin gereği olarak sabahın erken saatlerden itibaren burayı şereflendirdiniz. Erdemli Çamlığı’ndaki programlarımızın 6.’sını düzenliyoruz. Bu programlar sevgili Peygamber Efendimizi anmaya doğru, anlamaya doğru bir gayretin sembolü oluyor, bu şekilde idrak ediliyor. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
İnsanları Peygamber sevgisi etrafında birleştiren ilçe müftülüğüne teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da, “Etkinliğe katılan bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinlikler ülkemizde birlik ve beraberliğe, dirlik ve düzene vesile olacaktır” diye konuştu.
Güzel ahlaka değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise, “Güzel ahlak doğru durmak, doğru olmak, doğru yaşamak, fırsatçı olmamaktır, harama el uzatmamaktır, emanete ihanet etmemektir. Güzel ahlak, yetim malı yememektir, çalışanın hakkını korumaktır, devlet malına hürmet etmektir. Peygamber Efendimizi yaşatmak onu anlamakla olur. Ama doğru anlamakla. Kutlu Doğum Haftası’nın milletimize huzur ve kardeşlik getirsin” dedi.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarından Ömer Özgül, “Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı” temalı konuşma yaptı.
Program kapsamında Kur’an ziyafeti verilirken, ilahi ve tasavvuf musikisi konseri de büyük beğeni topladı.
Programa Mersin Milletvekillerinden Nebi Bozkurt, Ali Öz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’da katıldı.