Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() KUTSAL toprakları ziyaret için ilk hacı adayları bugünden itibaren yola çıktı. THY’nin TK-008 sefer sayılı uçağı ile ilk olarak giden 214 kişilik hac kafilesini oluşturan Bayburt, Bursa, Balıkesir, Konya ve Ankara kentlerinden olan hacı adayları yaklaşık 8- 9 yıl bekledikten sonra sıralarının geldiğini söylediler

 

TÜRSAB’a bağlı bir seyahat acentesi organizasyonu ile bugün Atatürk Havalimanı’ndan hareket eden hacı adaylarından Bayburtlu Ali Battal, “ Allah bana 9 yıl sonra nasip etti. Sabrettim şimdi gidiyorum. Kutsal topraklarda Peygamber Efendimizi ziyaret edeceğiz. Allah herkese nasip etsin” dedi.
Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu olan ilk kafile ise yarın hareket edecek. Edinilen bilgiye göre yarın gidecek. İlk Diyanet kafilesi için Atatürk Havalimanı’nda bir tören düzenleneceği bildirildi.
HAC İLE BİLGİLER
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl 1 milyon 244 bin 629 vatandaş hac görevini yapabilmek için başvuru yaptı. Ancak bu yıl ülkemizden verilen kota gereğince 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirebilecek. Bunların 30 bin 775’inin erkek, 28 bin 425’nin ise kadın olduğu bildirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı organizasyon gereği hacca gidecek ilk kafile 21 Ağustos 00.05'te İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket edecek. Ankara'dan ise ilk kafile 21 Ağustos saat 18.45'te Esenboğa Havalimanı'ndan Medine'ye hareket edecek. Ankara'dan hareket edecek iki kafile toplam 450 kişiden oluşuyor. Hac süresince 3 bin 640 görevlisiyle hacılara hizmet sunacak. Ayrıca bu yıl da, şehit yakınlarına, gazi ve gazi ailelerine 600 kişilik kontenjan ayrıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre hacı adaylarının yaş ortalaması 60 yaş, en yaşlı hacı adayı Mersin’den 1919 doğumlu Ayşe Şimşek olurken en genç hacı adayı ise Kocaeli’nde 3 aylık bebek Esmira Yavuz oldu.
Hac dönüşleri ise 27 Eylül'de başlayacak ve 19 Ekim’de son bulacak.

(FOTOĞRAF)