Samsun’un Çarşamba ilçesinde sebze-meyve tarlalarında çalışan işçiler sıcak havaya rağmen oruç tutarak ekmek paralarını kazanıyor.
Çarşamba ilçesi Karamustafalı Mahallesi’ndeki fasulye tarlalarında çalışan işçiler yurdun birçok yerinde sıcak havanın hakim olduğu bu günlerde oruç tutarak çalışıyorlar. 22 işçinin fasulye toplayarak geçimini sağladığı 3 bin metrekarelik tarlada sıcak hava koşulları ve oruç kendileri için büyük bir imtihan oluyor.
Oruçlu bir şekilde çalışmanın kendileri için büyük zorluk çıkarmadığını söyleyen işçiler, “Tarlada her sene geçimimizi sağlamak için çalışıyoruz. Sıcak hava bizi bunaltıyor. Ekmek parası için çalışmak zorundayız. Ürünü tarlada bırakamayız. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruçlarımızı da bırakmadık. Oruçlu olarak fasulyeleri topluyoruz” dediler.
Sabahın erken saatlerinde tarlaya girerek fasulye toplamaya başlayan işçiler, günün büyük bir çoğunluğunu güneş altına çalışarak geçiriyor.
Fasulyenin bu yıl ki veriminde artış olduğunu söyleyen tarla sahipleri, verdikleri emeklerin tam karşılığını alamadıklarını ifade ettiler. İşçilerin topladığı fasulyeleri pazarda 2 TL’den satışa sunduklarını söyleyen arazi sahibi Hamdi Altan, “Bu yılki verimden memnunuz. Fakat işçiler, bizler geçimimizi zor sağlıyoruz. İstediğimiz fiyattan elimizdeki ürünü satabilirsek emeğimizin karşılığını tam anlamıyla alacağız. 2 TL’den verdiğimiz fasulye masraflarımızı neredeyse karşılamıyor. İlaçlama, gübreleme, işçilerin çalışması bunlara hep para veriyoruz” şeklinde konuştu.
Tarla sahipleri ayrıca, fasulyede böcek tehlikesinin olduğunu, bunun için önlem almaya çalıştıklarını söyleyerek gerekli işlemler için Gıda, Tarım İlçe Müdürlüğü ile konuştuklarını dile getirdiler.