Hakkari-Van karayoluna terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Serkan Çölkesen'in baba evine dev Türk bayrağı asıldı, taziye çadırı kuruldu. Çölkesen'in Facebook sayfası üzerinden paylaştığı "Şehitler ölmez ama şehit anaları hergün diri diri mezara koyulur bu ülkede." paylaşımı dikkat çekti. Şehidin son sözlerinde MHP lideri Bahçeli'ye de bir mesajı vardı: "Unutmayınız; Hakkari vatandır, Şırnak vatandır, Diyarbakır vatandır; Cizre, Silopi, Yüksekova, Şemdinli vatana kanla zimmetli emanetlerdir Dr. Devlet Bahçeli."

10 HAZİRAN'DA TAYİNİ ÇIKTI

5 yıl önce polis olan Serkan Çölkesen'in, şark görevi için 10 Haziran'da Hakkari'ye tayini çıktığı öğrenildi. İki aydır Hakkari'de görev yapan Çölkesen, dün Hakkari-Van karayolunda zırhlı araçla geçişi sırasında terör örgütü tarafından yola döşenen mayının infilak ettirmesi sonucu bir silah arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

ACI BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Gece saatlerinde baba evine ulaşan acı haberin ardından bugün sabah saatlerinde evin önüne taziye çadırı kuruldu. Burada Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Çölkesen'in anne -babasıyla akrabalarının acı bekleyişi devam ediyor.

ANTALYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Çölkesen'in memleketinin Konya olduğu ancak uzun yıllardır Antalya'da ikamet etmesi nedeniyle cenazesinin burada toprağa verileceği öğrenildi. Çölkesen için öğle namazının ardından tören düzenlenmesi ve Uncalı Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verilmesi planlanıyor.

ÇATIŞMADAN SAATLER ÖNCE SOSYAL MEDYADA FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞ

Öte yandan, dün terör örgütünün bir pusu sonucu şehit olan Serkan Çölkesen'in saldırıdan saatler önce sosyal medya hesabı Facebook üzerinden fotoğraf paylaştığı ortaya çıktı. Saldırıya uğradığı zırhlı aracın önünde poz verdiği görülen Çölkesen'in yine bir arazide üzerinde çelik yelek bulunurken çektirdiği fotoğrafları Facebook'a yüklediği ortaya çıktı.

DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Sayfasında "Kandil'de milyon dolarlık bombalar kullanan Türkiye Cumhuriyeti devleti, şehirlerde o birkaç liralık mermileri kullanmadıgı sürece bu ülkede terör bitmez..." diye yazan Çölkesen'in şu paylaşımları dikkat çekti: "Unutmayınız; Hakkari vatandır, Şırnak vatandır, Diyarbakır vatandır; Cizre, Silopi, Yüksekova, Şemdinli vatana kanla zimmetli emanetlerdir Dr. Devlet Bahçeli. Şehadeti saadet bilenler için yenilgi yoktur. Çözüm süreci artık resmen başlamıştır. Vatana ve millete hayırlı olsun! Şehitler ölmez, ama şehit anaları hergün diri diri mezara koyulur bu ülkede."