İlkadım Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz, belediyeye alınan sözleşmeli personel için maaşların belirlenmesi ile ilgili yapılan olağanüstü toplantı sonrası şok bir iddiada bulundu. Akyüz, işe alınan sözleşmeli personel arasında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın akrabalarının da olduğunu, ancak oylama sırasında salon dışına çıkmamasının kanuna aykırı olduğunu belirtti.

"KANUNA AYKIRI"

Akyüz, sözleşmeli personel arasında akrabaları bulunan meclis üyelerinin toplantı dışına çıktığını hatırlatarak, "İşe alınan sözleşmeli personel arasında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın da akrabaları vardı. Yapılan oylamada, başkan Necattin Demirtaş'ın da salon dışına çıkması gerekiyordu. Ancak Necattin Demirtaş salon dışına çıkmadı. Bu nedenle mecliste yapılan oylama kanuna aykırı olmuştur" dedi.

"ÇIKMASI GEREKİYORDU"

Akyüz, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada,  sözleşmeli personelle ilgili maaş belirlenmesi ve personel alımı oylamalarına, Belediye Kanunu'nun 27. maddesi gereği, işe alınanlar arasında akrabaları olan meclis üyelerinin katılmamaları şartı olduğunu hatırlatarak, "Olağanüstü meclis toplantısında işe alınan sözleşmeli personel arasında akrabaları bulunan meclis üyeleri, oylama sırasında salon dışına çıkartıldı. Oylama bitince tekrar salona girdi. AK Parti Grubu olarak biz bu sözleşmeli personel alımının hukuki olmadığı gerekçesi ile konuya işin başından beri karşı çıktık. Yapılan olağanüstü toplantıya da AK Parti Grubu olarak bu nedenlerle katılmadık. İşe alınanlar arasında meclis üyelerinin akrabaları vardı. Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın da ismi okunanlar arasında akrabaları bulunuyordu. Meclis üyeleri kanun gereği akrabalarının olduğu listelerin oylamasında salon dışına çıktı. Ancak listelerde akrabası olan Necattin Demirtaş ise çıkmadı. Kanun, işe alınanlar arasında akrabaları olanlar oylamalara katılamaz diyor. Necattin Demirtaş, yapılan toplantıda kanunu aykırı davranarak, kendi akrabasının maaşı için evet oyu kullanmıştır. Bu nedenle biz bu konuda yeniden bir dava açacağız. Bununla birlikte belediye başkanı sözleşmeli personel alımı ve bu oylamanın meclisten geçmesi için meclis üyelerine akraba kontenjanı vererek, meclis üyelerine menfaat sağlamıştır. Sözleşmeli personel alımının meclisten geçmeme riski olduğunu bilen Necattin Demirtaş, meclis üyelerine adeta rüşvet teklif eder gibi akrabalarını işe alma sözü vermiştir" diye konuştu.

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.