İYİ Parti İlkadım teşkilatı ilçe başkanını ve yönetim kurulunu seçmek üzere 27 Kasım’da kongreye gidiyor. Hedeflerinin İYİ Parti'yi İlkadım'da ilk sıraya yerleştirmek olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, " İnşallah emeklerimizin meyvesini alıp İlkadım’da partimizi birinci parti yapacağız” dedi.

HEYECANINI DİLE GETİRDİ

400 delegenin oy kullanacağı kongre 27 Kasım Pazar günü Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon'da yapılacak. Kongre öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Satar, “27 Kasım için çok heyecanlıyız. Bilindiği üzere 30 Ekim’de bin 200’den fazla üyemiz oy kullandı ve ilçe kongresinde başkan ve yönetimi belirleyecek 400 delegeyi seçti. Şimdi 400 delegemizde iki aday arasından başkanı ve yönetimini seçecek" dedi.

"BİR HAYALİMİZ VAR"

Başkanlık için neden aday olduğu sorusunu da yanıtlayan Başkan Satar, "Bizim bir hayalimiz var. Bu hayal Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde İYİ İlkadım, İYİ Samsun ve İYİ Türkiye hayalidir. Artık bu düzene bir dur demek zorundayız. Bunu da İYİ'ler olarak bizler başaracağız. Biz İlkadım’ı düşünüyoruz. İlkadımın derdi bizim derdimiz. İlkadım'ın sorunu bizim sorunumuz. Biz bunların farkındayız. Bu kirli düzene dur demek için buradayız. Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde bu düzeni değiştireceğiz ve daha müreffeh bir Türkiye hayal etmekteyiz. Ben de kendimde bu vizyonu ve gücü gördüğümden dolayı tekrardan aday olma ihtiyacı hissettim" diye konuştu.

SAMSUN'DA REKOR KATILIM

İYİ Parti’deki demokrasinin diğer partilere de örnek olması gerektiğini vurgulayan Satar, “670 üyemiz delege olmak için bize başvurdu biz de onları mahallerine göre dağıttık. Oy kullanan bin 200’den fazla üyemiz de mahallerinde görmek istedikleri delegeleri seçtiler. Haliyle 400 delege seçilmiş oldu. Bu katılımda bir delege seçimi Samsun’da rekordur. Daha önce herhangi bir siyasi parti bu derecede bir delege seçimi yapmamıştır. Bu yönüyle biz Samsun demokrasisinde bir örneği teşkil etmekteyiz. Biz delegeleri masa başında belirlemedik, delege olmak isteyenler dilekçelerini vermiş ve üyelerimiz hür iradeleri ile seçimlerini yapmıştır. Bunun Samsun demokrasisine örnek olmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı. 

"TEK DERDİMİZ İLKADIM"

Başkan seçilmesi takdirde geleceğe dönük projelerinden de bahseden mevcut Başkan Satar sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İYİ Parti olarak biz  önce İlkadım’da sonra Samsun’da birinci parti olmak istiyoruz. Buna da hiç olmadığı kadar yakınız. Biliyorsunuz biz çok mücadeleler verdik. Zaman oldu parti binası için bile yer bulmakta zorlandık. Ama bu günleri atlattık. Vatandaşımıza kendimizi iyi anlattık artık vatandaşımızın teveccühünü kazandık. Benim ve arkadaşlarımın tek derdi İlkadım. Tüm gücümüzle İlkadım için çalışmaktayız. İnşallah emeklerimizin meyvesini alıp İlkadım’da partimizi birinci parti yapacağız.”

DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK

Kongrelerin siyasi partiler için çok önemli olduğunu vurgulayan Av.Burcu Işıtan Satar, demokrasi şölenine bütün Samsunluların davetli olduğunu ve kongrede yarışacak diğer adaya da başarılar dileyerek sözlerini bitirdi.

Haber Kaynak: Mustafa İNAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.