Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü Samsun’da coşkuyla kutlandı. Resmi kutlamalarının yanı sıra CHP ve STK’lar Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta çelenk sunma ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende konuşan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını belirtti.

"BERABER NİCE BAYRAMLARA"

Atatürk Onur Anıtında düzenlenen törende, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Kanal S'ye yaptığı açıklamada "Halk ile beraberiz . İnanıyorum ki bir daha ki 29 Ekim'de halkıyla, milletiyle beraber Samsun yurttaşları beraber olacaktir. Tarihte bu millet Cumhuriyeti kuran ulu önden Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yer aldı. Burda çok görkemli kalabalıkla biz yeniden Cumhuriyetin 99.Yıl dönümünü kutlamış bulunduk.  Burdan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.

"CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA"

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise, “Ulusumuzun ağır bedeller ödeyerek var ettiği cumhuriyetimiz bugün 99 yaşında. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutkunda veciz ifadesiyle en büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” diye konuştu.

"BU SERÜVEN 100 YILDIR DEVAM ETTİ"

Törende konuşma yapan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel Cumhuriyet Bayramının önemini ve değerini vurgulayarak "Mustafa Kemal Paşa, ülke emperyal devletler tarafından parsel parsel parçalanmışken tam bu şehirde buradan 500 m geride silahları eline alınmış askerler tarafından karşılanmıştı. Havza Sivas Erzurum büyük mücadeleler sonucunda bu cumhuriyet 29 Ekim 1923'de kuruldu. Bu serüven 100 yıldır devam etti. Tek yürek Cumhuriyet sevdasıyla Atatürk sevdasıyla bu ülkeyi daha aydınlık günlere taşımak dileğiyle hepinizin bayramını kutlarım " şeklinde konuştu. 

SAMSUNSPOR ÇELENGİNİN YERİ 2 KEZ DEĞİŞTİRİLDİ

Törende Samsunspor Kulübü de anıta çelenk bıraktı. Samsunspor Kulübü Derneği Müdürü Metin Koçer ve altyapıdan 2 futbolcu, Samsunspor çelengini anıta bırakacağı sırada CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Çelenk CHP’nin çelenginin önünde olmaz, oradan alın” dedi. Çelenk daha sonra başka bir yere bırakıldı. Ardından da ÇYDD temsilcisi açıklama yapacağı zaman yine Samsunspor çelengi konulduğu yerden alınarak başka bir yere taşındı. Olay nedeniyle kısa süreli tartışma yaşandı. 

 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.