Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe,  en çok ihracat gerçekleştiren ilk 5 ilin  İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara olduğunu, Diyarbakır'ın tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdiğini belirterek, Samsun, Adana, Şırnak ve Konya'nın da ihracatta dikkat çektiğini ifade etti. 

REKOR KIRDIK

TİM'in temmuz ayı ihracat verileri, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla Konya'da düzenlenen toplantıda paylaşıldı. TİM Başkanı Gültepe İlk 7 ayda ihracatın 144 milyar doları, son 12 ayda ise 248 milyar doları aştığını söyleyerek, "Geçtiğimiz 23 ayın 21’inde aylık ihracat rekorları kırdık. Yılın ikinci yarısına geçmemizle beraber ihracat projeksiyonlarımız daha da netleşti. Geldiğimiz noktada görüyoruz ki yıllık ihracat hedefimiz olan 250 milyar doları aşarak 2022'de çok önemli bir eşiği ardımızda bırakacağız. Rakamlarımızın detaylarına baktığımızda tam 17 sektörümüzün ihracatını artırdığını görüyoruz. Bu ay ilk 5 sektörümüz sırasıyla, 2,9 milyar dolar ile kimya, 2 milyar dolar ile otomotiv, 1,6 milyar dolar ihracatla hazır giyim, 1,6 milyar dolarla çelik ve 1 milyar dolar ihracatla elektrik-elektronik sektörlerimiz oldu" dedi. 

52 İL ARTIRDI

Mustafa Gültepe, temmuz ayında 52 ilin ihracatını artırmayı başardığına işaret ederek, en çok ihracat gerçekleştiren ilk 5 ilin sırasıyla, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Ankara olduğunu bildirdi. Diyarbakır'ın tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdiğini aktaran Gültepe, şunları söyledi: "Bu şehirlerimizin haricinde, ihracat artışıyla dikkat çeken diğer illerimiz ise Adana, Samsun, Şırnak ve Konya oldu. Konya merkezli firmalarımız da bu ay ihracatlarını yüzde 14 artırarak 240 milyon dolar seviyesine ulaştırdı." Gültepe ayrıca temmuzda ayrıca ülkelere göre  ihracatın, Avrupa'ya 10,2 milyar dolar, Yakın ve Orta Doğu ülkelerine 3,1 milyar dolar, Afrika kıtasına 1,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini dile getirdi.

AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.