Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün olağan genel kurulunda beldeden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde 2022 yılında su ve atık su aboneliklerine uygulanan muafiyet ve indirimlerin 2023 yılı sonuna kadar devam edilmesi kararı alındı. Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanlarının bu kararı 31 Aralık 2022'den önce alması gerektiğini fakat ihmal ettiklerini söyledi.

“OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI”

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin 2023 yılı Genel Kurulu Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan meclis binasında gerçekleştirildi. Kurulda tek gündem maddesi olan ve 2022 yılı sonunda sona eren beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki su ve atık su aboneliklerine uygulanan muafiyet ve indirimler görüşüldü.

“GÖRÜŞMÜŞ OLMALARI GEREKİYORDU”

Gündem maddesi ile ilgili ilk söz alan CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Gündem maddesiyle ilgili kararı sadece Atakum ve Yakakent belediyeleri aldı. Biz daha ancak görüşebildik. Bunları normalde alt belediyeler çoktan görüşmüş olması lazımdı. 2022 yılında alınan su ve atıksu aboneliklerinde uygulanan muafiyet ve indirimler 31 Aralık 2023'e kadar devam edecek" dedi.

“İHMAL EDİLDİ”

MHP'li Meclis Üyesi Cemalettin Kola ise ilçe belediye başkanları bu kararı 31 Aralık 2022'den önce alması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Görevlerini burada ihmal ettiler. Başkanları getirmeyince konu olağan görüşülmek üzere bugüne kaldı. Kırsal kesim suya bizden daha ucuza kullanıyor. Biz bugün bir araya gelmeseydik, biz ne ödüyorsak su ücreti olarak onlar da onu ödeyecekti. Görüştüğümüz kurulda biz 100 lira ödüyorsak o ise 25 lira ödeyecek. Bu mağduriyeti gidermek için eski hakların devamı için bugün bira araya gelerek karar aldık. Bu kararı aldık suyu çözdük. Şu anda kırsaldaki vergiler ya da alt yapılar ile ilgili de muafiyetler olacak galiba bu da TBMM'de görüşülecek" dedi.

“EKSİKLİKLERİ BİZ DÜZELTTİK “

Saadet Partisi Meclis üyesi Hüseyin Kaya Atakum ve Yakakent'i tebrik ederek, "Bu çalışmayı ilk onlar yaptı. Biz de yapmak istedik ancak arkadaşlar pek oralı olmadı. Doğru bir şey yapıyoruz ama kararı almayan belediye başkanlarının eksikliklerini gidermek için toplandık. Halbuki bu kararı kanun çıkar çıkmaz alsalardı bugün böyle bir teferruatla karşılaşmayacaktık. Onların yaptıkları eksiklikleri biz düzeltmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Görüşülen komisyon maddesi 'Oy birliği' ile kabul edildi. 

Haber Kaynak: Hakan AKGÜN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.