KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde Kaymakam Murat Bulacak, tarlada safran toplayarak gramı 20-25 liradan satılan bitkinin hasadına katkı yaptı.
Kaymakam Murat Bulacak, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte ilçeye bağlı Yukarı Çiftlik Köyü'nde İsmail Yılmaz'ın köylülerle hasat yaptığı safran tarlasında inceleme yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı; gıda, kimya, ilaç, kozmetik sanayisinde kullanılan, kendi ağırlığının 100 bin katı suyu sarı renge boyayabilen safran yetiştiriciliğinin daha da yaygınlaşması için çalıştıklarını söyledi. Çataklı, şöyle konuştu:
"İl genelinde 49 çiftçimiz bu işi yapmakta, toplamda 55 dönümlük bir alanda üretim yapılıyor. 20 kilo safran hasadı olmakta. Bu da ilimize yaklaşık 350 bin lira gelir sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu üretimin daha da artmasını ümit ediyoruz. Bu yıl yüzde 25 civarında bir artış oldu. Önümüzdeki yıl projelerimizle daha da gelişecek. Turizm noktasında da büyük katkıları var. Buraya turlar geliyor ve buradaki üretimi yapılan safranın pazarlanmasında hiçbir sıkıntı yok. Çiftçilerimizi yeni yatırımcılarımızı safrana sahip çıkmaya davet ediyoruz."
Çiftçi İsmail Yılmaz da 11 dönümlük tarlasından bu yıl 3-4 kilogram safran elde etmeyi planladığını söyledi. Kaymakam Murat Bulacak ve beraberindekiler, daha sonra tarlada safran toplayarak hasada katkı yaptı.

FOTOĞRAFLI