Oben ULU/ DİKİLİ,(İzmir),() - İZMİR'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen eylemde, Ankara'daki terör saldırısı protesto edildi. Basın açıklamasının ardından, grup bir süre oturma eylemi yaptı.
Ankara Tren Garı kavşağında yaşanan terör saldırısını protesto etmek için Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde; CHP, HDP, ÖDP, KESK, DİSK, Eğitim-Sen, SES, Tüm-Bel-Sen, Birleşik Haziran Hareketi, Alevi Kültür Derneği ve Dikili Kadın Platformu üyeleri bir araya geldi. Dikili Atatürk Meydanı'ndaki eyleme; Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, HDP Dikili İlçe eş başkanları Rauf Acar ve Emine Yıldırım da katıldı. Dikili'den çeşitli emek ve meslek örgütlerine mensup 42 kişinin bir otobüsle miting için gittiği Ankara'da, aralarından bir kadının patlamada ayaklarından yaralandığı belirtildi. Dikili kafilesinin gece kente döndüğü kaydedildi. Grup, 'Zulmün döktüğü kanda, zalim boğulacaktır', 'Dikili barış istiyor' ve 'Savaşa hayır, yaşasın dünya barışı' pankartları açtı. 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Karanlığa teslim olmayacağız' sloganları atıldı. Daha sonra terör olaylarında yaşamını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Topluluk adına açıklama yapan Dikili Eğitim-Sen Dönem Sözcüsü Zülfali Aras, "Barış umuduyla, kardeşlik, sevgi, dostluk talebiyle Ankara'da umutları birleştiren yoldaşlarımıza hunharca, vahşice bir katliam gerçekleştirildi. Bizler bu katliamın kim eliyle gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. Emek, barış, demokrasi için düzenlenen mitingde, binlerce polisin gözleri önünde bomba patlattılar. 96 kardeşimiz yaşamını kaybetti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombalayanları tanıyoruz. Katiller 400 milletvekili alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir" dedi. Açıklama sonrası bir süre oturma eylemi yapan grup ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI