Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili adayı Figen Çalıkuşu Kepezde mahalle mahalle gezerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğän,CHP milletvekili adayı İbrahim Keser ile birlikte Antalya’nın Kepez ilçesinde evlere ziyaretlerde bulunan Çalıkuşu, özellikle kadınlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.
Kocası 10 yıl önce vefat eden 65 yaşlarındaki bir kadının Çalıkuşu’nun yanına gelerek,’’ Artık yaşlılıktan çalışamaz oldum. Kiramı ödeyemiyorum,`Kredi kartı borçları yüzünden ne yapacağımı bilemiyorum’’ diye dert yandı.Bunun üzerine duygulanan Çalıkuşu, okuma yazması olmayan teyzeye partinin ekonomik politikalarını okuyarak, biz yoksulluğu azaltmayacağız bitireceğiz dedi.
CHP iktidarıyla kredi kartı ve bireysel kredilerin faiz borçlarının en yüzde 80 nin silineceğini belirten Çalıkuşu, " Kalan borç yeniden yapılandırılarak en az 5 yıla yayılacak " dedi. Vatandaşın 227 Tl taksitle ev sahibi olabileceğini söyleyen Çalıkuşu ‘’ Ev sahibi olamayanlar yaşı ne olursa olsun arsa maliyetsiz, peşinatsız uzun vadeli kredi avantajıyla ev sahibi olacak böylece kira yükümlülüğünden kurtulacak’’ diye konuştu.
Yapılacak Sosyal yardımları da vatandaşa bahşetmek olarak değil sosyal devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olduğu için yapılacağının altını Çalıkuşu‘’ Hiç bir ailenin geliri 720 TL’ nin altında olmayacak. Yoksul aileler 720 TL’ nin yanı sıra eğer aile de 65 yaş üzeri yaşlı varsa 300 TL de yaşlılık desteği alacak’’şeklinde konuştu.