Hatay Valisi Ercan Topaca, çevre konusunda Hatay olarak eksiklikleri hızla tamamladıklarını söyledi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ve beraberindeki heyet, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Hatay Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret etti.
Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal’ında hazır bulunduğu ziyarette konuşan Topaca, çevre sorunlarının günümüzde ülkelerin en önemli sorunlarından birisi olduğunu belirterek, “Çevreyi koruyabilen ülkeler daha gelişmiş ve daha etkin kamu yönetimi olan ülkelerdir. Çevreyi koruyamayan ülkeler ise gelişmekte olan kamu yönetimi ve hukuk sistemi tam oturmamış olan ülkelerdir. Artık çevre, korunması ve mevcut durumunun muhafazası için tedbir alınması gereken bir değerdir. Bu olmadığı takdirde artık şehirler yaşanmaz hale geliyor. Çevre kirliliği hayatın bütün unsurlarını bir şekilde etkileyen olumsuz bazı sonuçları olan bir durumdur” dedi.
Hatay olarak eksikleri hızla tamamladıklarını söyleyen Vali Topaca, şöyle devam etti:
"Çevre sorunlarına etkili müdahale etme hususunda gerekli kapasiteyi yakalamamız gerekiyor. Çünkü bizim kentimiz bir yanıyla sanayi bir yanı ile tarım kentidir. Endüstriyel üretimin olduğu yerlerde bazı sorunlar çevreyi etkiliyor. Özellikle körfezin kirlenmesi konusunda öncelikli tedbirler geliştirmeliyiz. Bu konuda bir çerçeve geliştirip uygulamayı başlatmak zorundayız. Aksi takdirde körfezde kirliliğe kaşı etkili bir denetim yapmak zorlaşır. Hava kirliliği ile mücadelede online izlenme ile 24 esasıyla tedbirler geliştirme aşamasındayız. Bunlarla ilgili de çalışıyoruz.”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Halit Ergin ise kabullerinden dolayı vali Topaca’ya teşekkür ederek, “Arkadaşlarımızla ilimizin çevre sorunları konusunda uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu konuda ilimizin daha iyi duruma gelmesi için el birliği ile elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.