Samsun AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu AK Parti İl Başkanlığı'nda bulunan toplantı salonunda basın ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aksu, üye deflerinden, Cumhur İttifakı çalışmalarından, il kongresi sürecinden ve  İlkadım Belediyesi'nde yaşanan konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HEDEF 250 BİN

Yıl sonuna kadar 250 bin üye hedeflediklerini ifade eden Aksu, " Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldığımızda 203 bin üyemiz vardı. Son dört ay içerisinde teşkilatlarımıza 23 bin yeni üye kazandırdık ve bu üyelerin bir çoğunu genç üye oluşturmaktadır.Hedefimiz yıl sonuna kadar 250 bine çıkartmak" diye konuştu.

KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Türkiye'de toplam da yapılan destek ve paketlerin tutarının 495 milyar lira olarak gerçekleştiğini belirten Aksu, "Samsun'da bu paydan çok ciddi anlamda bir hisse düşmesi nedeniyle hangi payda olursa olsun bir duruma sebebiyet vermeme adına teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla beraber mücadele içerisinde olduğumuzu da buradan belirtmek isterim. Ayrıca Cumhur ittifakı boyutunda da hakikaten Samsun'da hem MHP İl Başkanı ile hem de tüm ilçelerimizde teşkilatlarımız karşılıklı koordinasyon içerisinde güzel bir çalışmanın örneğini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

 

DÜĞÜN HAVASINDA OLACAK 

Samsun İl kongresi ile ilgili açıklama yapan Başkan Aksu, "Kongre tarihleri genel merkezimiz tarafından belirlenecek. Tabi şuan itibariyle biz Samsun kongresi şu tarihtedir diye bize bir bilgi olmadığı için böyle bir paylaşımda bulunma imkanımız yok. İl kongremizi de ilçe kongrelerimiz gibi düğün, bayram havası şeklinde 2023'e  koşar adımlarla hemşerilerimizle gerçekleştireceğiz. Bir bayrak değişimi yapılan istişareler sonucunda kanaat olarak ortaya konulursa kongre  süreci beklenerek yada beklenmeyerek gereken çalışmalar ortaya konur. İl başkan adayı genel merkezimizin değerlendirmeleri sonucunda bizsek biz bir başka arkadaşımızsa o aday olarak ortaya konulur ve tek adayla kongreye gidilir. Tek aday ve tek listeyle kongrelere gidilir" diye konuştu. 

KURU MUHALEFET İÇERİSİNDE OLMADIK

İlkadım Belediyesi ile ilgili ise Aksu, "Kayyum yasal bir boyut çerçevesinde şayet gereği varsa her zaman için değerlendirilebilecek bir husustur.Ancak bunun değerlendirmesi bize ait bir konu değildir. 31 Mart seçimlerinde İlkadım'da vatandaşımız bir karar verdi.  Netice itibariyle demokratik karar saygı duyarız. Biz meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı'nda olmasına rağmen biz hizmet odaklı çalışan halka hizmeti önceleyen bir bakış açısına sahibiz. Seçimin üzerinden bir buçuk sene geçti. Dolayısıyla biz Samsunlu hemşerilerimize hem Atakum'da hem İlkadım'da belediyeleri izledik zaman zaman istişarelerde bulunduk. Ama hiç bir süreçte de halka hizmeti öncelemeyen kuru bir muhalefet yaklaşımı içerisinde asla olmadık" dedi. 

Esra VURAL - Emre ÖNCEL