Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi’nin katkılarıyla Akşehir İlçe Müftülüğü’nce Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklara iftar yemeği verildi.
Akşehir Nasreddin Hoca Stadyumu’nda Çocuk İftarına, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, Bazı daire ve kurum müdürleri ve İlçe Müftülüğü görevlileri de katıldı.
Yemek Öncesi stadyumda Akşehir Belediyesi Mehter Gurubu tarafından bir gösteri sunuldu. Okunan ezanla birlikte çocuklar çimlerin üzerine serilen sofralarda birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Miniklerin yaptığı iftar duası ve iftar sonrası yapılan duanın ardından bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Karabey Özdemir, iftara katkı sağlayanlara teşekkür ederek, “Mevlam inşallah bu iftarımızı, oruçlarımızı, ibadetlerimizi makbul ve kabul eylesin. Şu güzel toplumumuzdan rabbim razı olsun inşallah. Cenab-ı Hakk’ın rahmeti bereketi hepimizin üzerine olsun inşallah” dedi.
İftar yemeğinin sonrası stadyumda havai fişek gösterisi yapıldı. Akşehir Belediyesi tarafından stadyuma getirilen mobil ikram çeşmesinden çocuklara ve iftara katılanlara şerbet ikramı yapılırken, yine çocuklara dondurma ve pamuk şeker dağıtıldı.