Giresun, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelen Arap turist operatörlerinin katılımıyla düzenlenen IV. METEX etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Giresun Valiliği himayesinde Turizm Altyapı Hizmet Birliği koordinesinde gerçekleştirilen IV. METEX etkinliğine Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Dubai gibi ülkelerden seyahat acenteleri katıldı. Giresun’da bir otelde yapılan IV. METEX etkinliğinde Giresun’un tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı.
Giresun’a tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde incelemek üzere gelen heyet davul zurna eşliğinde folklor gösterileriyle karşılandı. Giresun’dan etkilendiklerini belirten tur operatörleri, “Bizler Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Dubai gibi ülkelerin seçkin seyahat acentelerinin tur operatörleri olarak Giresun’a ilk defa geldik. Bu şehre hayran kaldık ve hepimizin ortak fikri Giresun Karadeniz’in büyüyen ve gelişen bir incisi olduğunu düşünüyoruz. Burada 2 günümüz geçti ama doyamadık. Halkı çok sıcakkanlı denizi, kültürel mirasları ve adası ile gelecekte turizmin potansiyel alanlarından biri olacaktır ve bizlere de burada yapılan karşılama ve yakın ilgi buralarda iş yapmamız için umut verdi” dedi.
Açılışta konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan ise, “Giresun turizm açısından bakir bir alan. Turizm alanlarında çok fazla yeni yeni gelişmeler taşıyoruz. Coğrafyamız çok fazla tahrip edilmiş değil çok şükür inşallah hep böyle kalır. Bu bizim için bir avantaj, denizimiz avantaj hava alanımız açılıyor o bizim için büyük bir avantaj hepsi bir araya geldiği zaman Giresun Kültürü ile folkloru ile sıcakkanlı insanıyla daha güzel yerlere yükseleceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.