MANİSA'nın yeni kurulan merkez ilçelerinden Yunusemre'nin sadece 9 çocuğun bulunduğu Otmanlar Mahallesi'ndeki yan yana olan iki oyun parkı, görenleri şaşırtıyor. Parkta çocuklar yerine ineklerin olduğunu görenlerin şaşkınlığı daha da artıyor.
Manisa'ya 44 kilometre mesafedeki Otmanlar Mahallesi'ndeki mevcut çocuk parkının yanına 30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde içinde salıncak ve kaydırak bulunan bir çocuk parkı yaptırıldı. Yeni parkın yapılmasına rağmen Manisa'nın büyükşehir olmasından önce İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan eski park ise sökülmedi. 9 çocuğun bulunduğu 160 nüfuslu mahalledeki, her ikisinde de salıncak, kaydırak ve tahteravalliden oluşan oyuncak gruplarının bulunduğu yan yana iki parkı görenler "Şaka mı bu?" demekten kendini alamıyor. Ancak, parkta çocuklar yerine köylülerin başı boş bıraktığı ineklerin olduğunu görünce şaşkınlıkları ise bir kat daha artıyor.
Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Saniye Altay, konudan haberdar olduklarını belirtip, "Otmanlar Mahallesi'ndeki park sayısının nüfusuna oranla fazla. Parklardan birini söküp, en yakın başka bir mahalleye kuracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI