Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Köln-TurkischeUniversität isimli Üniversite Eğitim Fuarı’na katıldı.
HKÜ, Türk üniversiteleri için büyük önem arz eden ve her yıl düzenlenen binlerce profosyonelin bir araya geldiği “Köln – Turkische Universität” Eğitim fuarına katıldı. Türkiye’den ve Almanya’dan birçok farklı üniversiteden yüzlerce Yüksek Öğretim Kurumu temsilcisinin katıldığı fuarda, üniversiteler eğitim faaliyetlerini, imkanlarını, eğitim çalışmalarını, misyon ve vizyonlarını tanıttı. Fuar birçok ziyaretçiyi ağırlarken HKÜ standı, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu ve Sanatçı Murat Yıldırım’ı ağırladı. Standı ziyaret eden Kalyoncu ve sanatçı Murat Yıldırım, standı ziyaret eden diğer konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyük ilgi gören fuarda, yüksek öğretimde işbirliği ve görüş alışverişine olanak sağlanıyor. Uluslararası düzeyde eğitim ağını hızla geliştiren HKÜ, Köln Eğitim Fuarı vesilesiyle de birçok farklı ülke ile Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalama fırsatı yakaladı. İmzalanan anlaşmalarla Türk öğrencilerine daha fazla ülkede üniversite eğitimi alma imkanı sağlanırken, yabancı uyruklu ve gurbetçi öğrencilere de Türkiye’de eğitim şansı tanınıyor.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni fuarda HKÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Kalyoncu Ortadoğu Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sezer Özcan ile HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi (IRO) Yetkilisi Irene Itria temsil etti. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının fuarda kendilerini tanıtma fırsatı yakaladığı anlatan Özcan, fuarın uluslararası anlaşmalarının sayısını artırmak için de önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Özcan; “HKÜ olarak birçok Uluslararası İşbirliği Anlaşması imzalayabilme zeminini yakalamış olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.