Osmangazi Belediyesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle bu yıl Türkiye genelinde düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Türkiye’nin 65 ilinden toplam 560 eserin başvurduğu yarışmanın jüri üyeliklerini Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sadettin Eğri, Yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve Cevat Akkanat yaptı. Ödül töreni Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. "Mevlana’da İnsan" konu başlığı altında düzenlenen ve Türkiye genelinden büyük iştirak olan yarışmada birincilik ödülünü Erzurum Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Alperen Enes Bayer isimli öğrenci kazandı. Jüri üyelerinin dereceye girenleri belirlemekte zorlandığı yarışmada ikincilik ödülü Bursa İMKB Gürsu Anadolu Lisesi’nden Abdullah Yardımcı’nın olurken, üçüncülük ödülü ise Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nden Ebru Tabioğlu’na verildi.
Yarışmada mansiyon ödülü kazanan isimler ise İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi’nden Mertcan Nazar, Ankara Özel Asfa Ferda Fen Lisesi’nden Elif Özdemir ve Açık Öğretim Lisesi’nden Muhammed Mahsun Gülen oldu. Bu yılki Osmangazi Belediyesi özel ödülü Bursa Tunçsiper Lisesi’nden Mehtap Özyurt’un olurken, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği özel ödülü, Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi’nden Veysi Toktaş’ın oldu.
Sosyal belediyecilik alanında çok yoğun çalışmalar içinde olduklarını belirten Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, “Edebiyata yönelik ciddi çalışmalarımız var, bu yıl ki yarışmamızda 65 şehirden 560 eser yarıştı. Bu sayının her yıl artarak daha da coşkulanmasını diliyoruz. Şehrimizden ve Türkiye’nin en ücra yerinden yarışmamıza katılan gençlerimizi tebrik ediyorum“ diye konuştu.
Dereceye giren öğrenciler şiirlerini okuyarak davetlilerden büyük alkış aldı.