PTT 1'inci Ligi takımı Altınordu'nun A Milli Takım'a seçilen 19 yaşındaki stoperi Çağlar Söyüncü, çocukluk hayalinin gerçekleştiğini söyledi, "Hedefim A Milli Takım'da kalıcı olmak" dedi.
FATİH TEKKE'DEN SONRA
Çağlar, ay yıldızlı ekibimizin salı günü İstanbul'da Yunanistan ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi Serdar Aziz'in sakatlığı nedeniyle Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından kadroya alındı. 1997-98 sezonunda Altay forması giyen Fatih Tekke'nin ardından ilk kez bir İzmir kulübünden A Milli Takım'a oyuncu seçildi. Fatih Tekke, İsrail ile Türkiye arasında 18 Şubat 1998'de oynanan özel müsabakada görev aldı.
"TARİFSİZ BİR DUYGU"
Perşembe günü ilk kez Ümit Milli Takım'da oynayan Çağlar, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki milli takım kampına katılırken şunları söyledi:
"Türk futbolunun en önemli isimleriyle bir arada olmak tarif edilemez bir duygu. Şükürler olsun, bu benim için büyük bir şans. Buraya gelmemde altyapısına fırsat tanıyan kulübümün de payı çok büyük. Fatih hocamız da gençlere çok önem veriyor. Ay yıldızlı formayı uzun yıllar taşımak istiyorum."
EN DİPTEN ZİRVEYE
Çağlar Söyüncü, 2 yıl gibi kısa bir sürede amatör lig kategorisinden, A Milli Takım'a kadar yükselerek inanılmaz bir başarı sergiledi. Altınordu'nun pilot takımı Gümüşordu ile 2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Çağlar, Gümüşordu'nun bu ligden çekilmesinin ardından geçen sezon A Takım'a dahil edildi. 2014-15'te A Takım'da zaman zaman şans bulan 19 yaşındaki defans oyuncusu, bu sezon ilk 11'in vazgeçilmezleri arasına girmeyi başardı.
Daha önce U18, U19 ve U20 milli takımlarında görev alan Çağlar, hafta içinde ilk kez U21 Milli Takımı'nda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne karşı 90 dakika forma giydi. Başarılı bir performans sergileyen Çağlar, gelen davet sonrası dün akşam apar topar A Milli Takım kampına katıldı. Menemen Belediyespor'da futbola başlayıp, bir dönem Bucaspor forması da giyen başarılı stoper, şimdiden Süper Lig kulüplerinin radarına girdi. Çağlar'la birlikte Altınordulu toplam 22 oyuncu milli takımlarda oynuyor.
ALTINORDU 39 YIL BEKLEDİ
Altınordu tarihçisi Kenan Akseki, 39 sene sonra kırmızı lacivertlilerde yıldızı parlayan bir futbolcunun A Milli Takım'a davet edildiğini dile getirdi. En son 1976 yılında Volkan Yayın'ın ay yıldızlı ekibe çağırıldığını dile getiren Kenan Akseki, şöyle konuştu:
"10 numara pozisyonunda oynayan Volkan Yayın, o zamanki adıyla 2'nci Lig'den A Milli Takım'a seçilen ilk Türk futbolcu olmuştu. Kendisinden önce altyapımızdan 1971'de kaleci Mustafa Güngören, 1934-36 yıllarında ise Sait Altınordu bu gururu kulübümüze yaşatmıştı. Bu isimlerin dışında Altınordu'ya transfer olup A Milli Takım'da oynayan Bülent Esel, Muhterem Ar, Cenap Genç gibi isimler tarihimizde önemli yer tutuyor. Beytullah Baliç, İsmet Orhunbilge gibi unutulmaz oyuncularımız da Ümit Milli formayı terletti."

FOTOĞRAF