İZMİR'in Tire İlçesi'nde, eşi cezaevinde olan 26 yaşındaki Nurcan Hürriyet, iddiaya göre, gönül ilişkisi yaşadığı uzman jandarma olan evli İ.Ç.'nin otomobilindeki tabancasını alarak intihar etti. İntihar anı, bir işyerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.
Olay, geçen perşembe günü saat 04.30'da, Yeniçiftlik Mahallesi Tire- İzmir Karayolu üzerindeki bir gazinonun yakınında meydana geldi. Ödemiş'te bir gazinoda garson olarak çalışan evli ve 2 çocuk annesi Nurcan Hürriyet'in, eşi bir süre önce işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdi. İddiaya göre, Nurcan Hürriyet ile Bayındır'da tanıştığı evli olan uzman jandarma İ.Ç. arasında beş yıl önce gönül ilişkisi başladı.
Nurcan Hürriyet ile İ.Ç., akşam eğlenmek için Tire'deki bir gazinoya gitti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Nurcan Hürriyet, telefonunu bulamadığını söyleyerek bindikleri otomobili kontrol etmek istedi. Yanında İ.Ç. ile otomobile giden Hürriyet, gönül ilişkisi yaşadığı adamın araçtaki tabancasını aldı. Başına dayadığı tabancanın tetiğini çekti. O anlar bir işyerinin güvenlik kamerasınca da görüntülendi. Silahını da alarak olay yerinden uzaklaşan İ.Ç., jandarmaya giderek teslim oldu.
Jandarmadaki ifadesinde İ.Ç.'nin "Nurcan Hürriyet, telefonunu kaybettiğini söyledi. Aracı kontrol etmek için otomobilin anahtarını istedi. Ben de onunla birlikte aracımın yanına gittim. Kapıyı açtım. O anda otomobilde olan silahı aldı. Başına dayadı. Yapma dememe rağmen intihar etti" dediği öğrenildi.
Uzman jandarma İ.Ç., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Olay yerinde yapılan inceleninin ardından Nurcan Hürriyet'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Daha sonra yakınlarına teslim edilen cenaze, Bayındır'da toprağa verildi.
Nurcan Hürriyetin babası Cemal Şaşo, "Hapisteki kocasından ayrılacağını İ.Ç. ile evleneceğini söylemişti. Kızım İ.Ç.'yi çok seviyordu. Neden intihar etti halen anlamış değiliz. Kızımın biri 6, diğeri 9 yaşında iki oğlu öksüz kaldı" dedi.

FOTOĞRAFLI