TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesince Bayırbucak Türkmenlerine yönelik insani yardım kampanyası başlatıldığı bildirildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin Suriye'deki iç savaş nedeniyle saldırılara ve katliamlara maruz kalan Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlattığını belirtti.

Bu kapsamda Meydan Parkı Atatürk Alanında yardım çadırı açıldığını anlatan Genç, "Ortahisar Belediyesi, vatandaşlardan topladığı her türlü yardım malzemesini Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracak. Toplanacak yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek" ifadelerini kullandı.

Genç, sınırlarda durumun iyi olmadığını da dile getirerek, şunları kaydetti:

"Evvela insani olarak üzüntülüyüz. Müslüman kardeşlerimiz bu zulme maruz kaldığı için üzüntülüyüz. Tabi ki devletimiz, hükümetimiz aktif bir dış politikayla oradaki durumun daha iyiye gidebilmesi adına elinden geleni yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan G-20 zirvesiyle de bu konuda önemli adımların atıldığını biliyoruz, ama çatışma Bayırbucak Türkmenlerine de sıçradı. Şu anda onlara da ciddi bir baskı var."

Birlik ve Dayanışma Derneğiyle bu kampanyayı düzenlediklerini işaret eden Genç, şu ifadeleri kullandı:

"Bir Trabzon ve Ortahisar eli olarak da orada bulunmak istedik. Yardımlaşma ve dayanışma bizim milletimizin, asaletimizin bir gereği, dinimizin de emridir. Bunun bugün gereğini yapmak istiyoruz. Bu vesileyle bütün Ortahisar'daki hemşehrilerimizin, bütün Türkiye'deki vatandaşlarımızın buradaki kardeşlerimize yardım eli uzatmasını bekliyoruz. İnşallah bu yardımlarımızla oradaki kardeşlerimiz birazcık soluklanır, ama nihai olarak da bu iç savaş sona erer de yurtlarına dönerler ve eski hayatlarını idame ettirirler diye düşünüyoruz."