TFF 1. Lig’in 1. haftasında MKE Ankaragücü sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından iki takımın teknik adamları açıklamalarda bulundu.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Bu maça çıkana kadar oyuncularımızın ve bizlerin kafasında çok büyük sorunlar vardı. Transfer yasağı kalkacak mı birçok şeyle hepimizin gözü kulağı başkandan gelecek habere bağıydı. Son 24 saatte oyuncularımızı motive etmeye çalıştık’’ dedi.

"2-3 tane net pozisyona girdik"

İlk defa bir arada oynayan oyuncuların bu kadar disiplinli, mücadele eden ve coşkulu takım beklentilerinin üstünde olduğunu ifade eden Kartal, "2-3 tane net pozisyona girdik. Rakibimizin de 1-2 pozisyonu vardı. Mücadele anlamında coşkumuz anlamında maçı kazanabilme anlamında rakibimizden bir adım öndeydik. Birkaç tane de final paslarını doğru zaman ve doğru şekilde artırabilseydik bugün maçı kopartıp çok net bir galibiyet ile de ayrılabilirdik" diye konuştu.

"Zamana ihtiyacımız var"

Kartal, zamana ihtiyaç duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün 4-5 takımda oynayabilecek oyuncularımızın sakatlığı nedeniyle bazılarının lisansı yetişmemesinden dolayı bazıları anlaştığımız halde tam hazır olmadığı için oynatamadığımızdan dolayı elimizde olan mevcut kadro ile sahaya çıktık. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar. Çok iyi mücadele ettiler. Zaman içerisinde görecekler çok iyi çalışıyoruz. Aramıza katılacak oyuncu arkadaşlarımızla beraber Ankaragücü’nü hak ettiği yere getireceğiz. Zamana ihtiyacımız var. Hep beraber çok çalışıyoruz. Bu bir puan camiamıza hayırlı olsun. Oyuncularımı tebrik ediyorum.’’

BB Erzurumspor cephesi

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, deplasman da oynamanın zor olduğunu belirterek, “Ankaragücü iyi birtakım kurdu. İyi oyuncular transfer ettiler. Kendi sahasında seyirci desteğini alarak iyi oynayan coşkulu oynayan takım. Biz bugün onlara uyguladığımız oyun anlayışıyla fazla fırsat vermedik. Oyunu fazla hızlandırılmasını, oyunda ekili ve coşkulu oynamalarına izin vermedik. Çok kontrollü ve dikkatli oynadık. Rakibe belki bir tane bireysel hatadan kaynaklı bir atakları vardı. Bizimde tehlikeli ataklarımız vardı. Neticede iki takımada oyun açısından baktığımızda ortadaki bir maç berabere bitti” dedi.

"Deplasmandan alınan bir puan önemlidir"

İki tarafında üzülmediğini birer puan aldığını söyleyen Özköylü, “Bizim adımıza deplasmandan alınan bir puan önemlidir. Biz bu lige yeni çıkmış bir takımız. Yeni kurulmuş bir takımız. 18 tane yeni transferimiz var. Henüz daha ne fiziksel anlamda ne taktiksel anlamda ne de zihinsel anlamda lige yüzde yüz hazır değiliz. Ligin 4-5 haftasından sonra biz eksiklerimizi giderdikten sonra oyuncularımız bizim istediklerimizi kavrayıp sahaya koymaya başladıktan sonra daha etkili daha iyi oynayan takım olacağız. Bugün bizim için bir puan önemliydi. En azından deplasmanda kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Ankaragücü’nü tebrik ediyorum. İyi bir mücadele oldu iki tarafta hak ettiği birer puanı aldı” ifadelerini kullandı.

"Bazı takımlara göre dezavantajlıyız"

Kim ne kadar iddialıysa kendilerinin de iddialı olduğunu aktaran Özköylü, şunları kaydetti:

“Sezon içeresindeki sonuçlar bunu daha net gösterecek. Biz bazı takımlara göre dezavantajlıyız. Biz sıfırdan takım kurduk. Geçen seneki kadrodan 3 tane oyuncu kaldı elimizde. 18 tane yeni oyuncu. Belki hayatında ilk defa gören oyuncular var. Bu zor bir hadise. Biz bir yemek yapacağız o yemeğin zamanına ihtiyacı var. Altını çok açarsanız ocağın yanar. Altını çok kısarsanız istediğiniz kıvamda olmaz. Ona göre ayarını tutturmamız lazım. 4-5 haftalık süreç bizim için çok önemli. Bu süreçte ne kadar puan alabiliyorsak bizim adımıza önemli olacaktır.”