Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kızının izlediği çizgi filmlerden esinlenerek projesini yaptığı ’Masal Parkı’nın açılışını yoğun kar yağışa altında gerçekleştirdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine getirerek yapımının tamamlandığını ve Kırşehir’de çocukların eğlenirken eğitileceğini de söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, ’Kendi kahramanlarımızı öğrenerek onların hikayeleri ile yetişen bir toplum oluşturacağız’ dedi.
Kırşehir Belediyesi Mehteran takımının sunduğu gösteri ile başlayan ve 17 bin dönümlük alanı kapsayan Masal Parkı projesi tamamlanarak Kırşehir Belediye Başkanı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerinde Kırşehirli çocuklara armağan edildi.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Biz açılışımızı özellikle bu tarihe getirdik. Yaptığımız parkı çocuklarımıza armağan edebilmek için, her açılışımızda da bir rahmet oluyor. Çılgın proje açılışında da şiddetli yağmur yağmıştı. Bizler altı yıl önce göreve geldiğimizde nasıl bir Kırşehir hayal ettiğimizi anlatmıştık. Elhamdülillah Kırşehir için hayal ettiğimiz projeleri bu altı yıl içerisinde de bir bir hayata geçiriyoruz. Kendi tarihimiz de olan masal kahramanlarımızı çocuklarımıza öğretmek de bizim için önemli" ifadelerini kullandı.
MASAL PARKININ OLUŞUMUNDA KIZIMIN İZLEDİĞİ ŞİDDET İÇEREN ÇİZGİ FİLMLER ETKİLİ OLDU
Proje aşaması ve parkın oluşumunda kızının izlediği filmlerden etkilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Kızım Ankara’da bir ziyarette PEPE’yi görmüştü, PEPE neden Kırşehir’de yok baba diye bana sordu? Sonra onun bir çizgi film izlediğini gördüm onun izlediği çizgi film de canavarlar, şeytanlar her şey vardı. O gün, kendi masallarımızın ne kadar kıymetli olduğunu anladım" diye konuştu. Tören alanında velilere de seslenen Bahçeci, "Lütfen o tür çizgi filmleri çocuklarımıza izlettirmeyelim. Bir yetişkinin dahi izlediğinde psikolojisinin bozulacağı sahneler var. Bu nedenle bizim çocuklarımızı o yaşlarda zehirliyorlar" diye seslendi.
23 Nisan Çocuk Şenlikleri çocukların hazırladığı gösterilerle devam ederken Belediye tarafından yapılan organize çocuklara bütün aktiviteler ücretsiz şekilde sunuldu.