AK Parti Kütahya milletvekili adayı Şükrü Nazlı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, 2. OSB’deki fabrikaları tek tek dolaşarak işçilerin gününü kutladı.
Nazlı, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz ve partililerle birlikte 2. OSB’deki fabrikaları gezerek işverenlerden faaliyetleriyle alaka bilgiler aldı.
Fabrikalarda çalışan işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Nazlı, 1 Mayıs’ın, kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olduğunu ve bu günü resmi tatil ilan ederek bayram olarak kutlanılmasını AK Parti iktidarının gerçekleştirdiğini söyledi.
Nazlı, "1 Mayıs, dünyada işçilerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için verdikleri mücadelenin başlangıcı olup, tüm çalışanların ve dünyanın evrensel ortak değeridir. Bu güne kadar tüm dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanmakta olan 1 Mayıs ülkemizde de ilk kez AK Parti hükümetinin attığı adımla "emek ve dayanışma günü" olarak kabul edilmiş ve resmi tatil ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı. (EFE)