Mustafa AKIN - İSTANBUL /

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7'nci haftasında 3 Ekim Cumartesi günü Galatasaray'ı ağırlayacak Medipol Başakşehir'de hazırlıklar sürdürüyor. Medipol Başakşehir'de bugün basına açık yapılan idman öncesinde açıklamalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı, kendilerini zor bir müsabakanın beklediğini ve hakemliği bırakan Deniz Çoban adına son derece üzüldüğünü, bundan sonraki yaşamında başarılar dilediğini ifade etti.

''ZOR BİR MÜSABAKA BİZİ BEKLİYOR''

Avcı, ''Geçen sene geçen sene de kaldı. Her iki takım için yeni hedefler başladı. Türkiye'nin en önemli takımlarından ve geçen senenin şampiyonu, oyuncu kalitesi olan bir takım. Dışarı da gözüken sıkıntılı bir süreç geçirmesine rağmen iyi bir takıma karşı oynayacağız. Bizim açımızdan şöyle bir durum var; Geçen sene bitirdiğimiz yerden o hedeflere tekrar ulaşabilmek için puan ortalamamız geçen senenin 1 puan üzerinde olmasın rağmen bizim için mili takım arasına girdiğimiz de eşik atlamamız gereken bir maç. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Yaşadıkları süreçte zihinsel yorgunluklar olabilir. Fiziksel olarak dinlenme şansları olacak. Oyuncu kalitesi yüksek, iyi bir takıma karşı oynayacağız. Umarım Her şey bizim lehimize olur ve bunun karşılığını alırız" şeklinde konuştu.

''DENİZ ÇOBAN'IN İSTİFASINA ÜZÜLDÜM''

Kasımpaşa ile Çaykur Rizespor maçını yöneten ve daha sonra hakemliği bıraktığını açıklayan Deniz Çoban ile ilgili de konuşan Avcı, "Tüm hocalarımızla iyi ilişkiler içindeyim. Tanıdığım ve sevdiğim birisi. O psikoloji ile verdiği bir karar ve üzüldüm. Onun gibi insanların devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatayı bende yapıyorum, oyuncu da , yönetici de yapıyor. Oyun böyle bir oyun. Biz onlara da saygı göstermeliyiz. Deniz Hocamız adına son derece üzüldüm. Bundan sonraki yaşamında başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

ENVER CENK ŞAHİN: ''SON HAFTALAR DA GELEN SKORLARLA GÜVEN AŞILAMASI OLDU, BUNU DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ''

Teknik direktör Abdullah Avcı'nın ardından Lacivert-turunculu ekibin genç futbolcularından Enver Cenk Şahin ve Mossoro da Galatasaray maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Enver Cenk Şahin, "Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Son şampiyona karşı oynayacağız. İki haftadır güzel bir seri yakaladık. Bu hafta da aynı şekilde oynarsak puan ya da puanlar alacağımızı düşünüyorum. Geçen seneye bakıldığında puan olarak kaybedilmiş bir şey yok. Son haftalar da gelen skorlarla güven aşılaması oldu. İnşallah bu hafta da bunu devam ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

MOSSORO: ''BU SENE DE İSTEDİĞİMİZ GİBİ BAŞLAYAMADIK AMA TOPARLADIK''

Mossoro ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çok zor olacağını biliyoruz. Hazırlıklarımız çok iyi geçiyor. Yükselen bir grafiğimiz var. Bu maçta da sürdürmek istiyoruz. Galatasaray'a saygı duyuyoruz. Büyük bir camia. Her zaman olduğu gibi kazanmak için sahaya çıkacağız. Takımımız çok fazla değişmedi. Bu sene de istediğimiz gibi başlayamadık ama toparladık."

Mossoro sözlerini şu şekilde tamamladı: "Ben dünyanın çok farklı kulüplerinde oynadım ama iddia ediyorum bu tesis dünyanın en iyi tesislerinden biri."

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DE GALATASARAY HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan çalışmada Epureanu, takımdan ayrı çalışırken, sakatlığı devam eden Semih çalışmalara katılmadı.