İzmir MÜSİAD üyeleri tarafından kurulan Derece Koleji’nin tanıtımı yapıldı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü ’’İş adamlarımızla birlikte biz bir araya gelerek eğitim konusunda neler yapabiliriz diye istişare ile başlayan bir toplantıdan sonra artık MÜSİAD’ın da eğitim işine girip ülkesine kaliteli gençler yetiştirme gibi bir misyonu ve vizyonu üstlenmesi gerektiğini düşündük’’ dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından kuruan Derece Koloji’nin tanıtım toplantısı Kaya Termal otelde yapıldı. MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü’nün de aralarında bulunduğu 69 MÜSİAD üyesinin kurdğu Derece Koleji’nin anlaşması geçtiğimiz yıl yapılmıştı. İzmir’de yüksek kalitede eğitim verecek bir eğitim kurumu olacak Derece Koleji, eğitim öğretime anasınıfı, ilk ve ortaokul seviyesinde, 2015-16 Eğitim-Öğretim yılında ders başı yapacak. Gaziemir’de açılacak olan Derece Koleji’ne şimdiden kayıtlar başladı.
ÜLKÜ: ‘’EĞİTİMDE KALİTE GETİRECEĞİZ’’
Tanıtım gecesinde konuşan MÜSİAD İzmirŞube Başkanı Ümit Ülkü, ’’MÜSİAD her zaman ülkesini şehrini ve geleceğini dert eden ve dert sahibi iş adamlarından oluşmuş, bir dernek olduğu için ve ülkemizin de önemli bir sorunlarından birisi eğitim konusuydu. Bu iş adamlarımızla birlikte biz bir araya gelerek eğitim konusunda neler yapabiliriz diye istişare ile başlayan bir toplantıdan sonra artık MÜSİAD’ın da eğitim işine girip ülkesine kaliteli gençler yetiştirme gibi bir misyonu ve vizyonu üstlenmesi gerektiğini düşündük. Öncelikle MÜSİAD üyelerimiz ve ortaklarımızın bu ortak yapıya çok ciddi teveccüh göstermesi, ciddi bir katılım sağlaması bizi sayı olarak da beklemediğimiz bir rakamla karşı karşıya kıldı. İki üç gün içinde bu ortaklık yapısını oluşturup okulumuzun şirketini ve oluşumuna bir an önce başlamış olduk. Kısa sürede geldiğimiz hızla hemen binamızın inşaatı ve diğer hazırlıklarla şu anda 2015-2016 yılı eğitim ve öğretim yılına hazır durumdayız. Anasınıfı, ilk ve ortaokul seviyesinden sonra kolej ilerleyen süreçte birçok şube ile İzmir’de yaygınlaşması için çalışacağız. Lise seviyesinde eğitim verecek yapıya gelindiğinde bir sonraki hedef kampus ve üniversite kurulumu olacak’’ dedi.
MÜSİAD AİLESİNE KATILMAKTAN MUTLUYUM
Derece Koleji Genel Müdürü Bülent Aydoğdu ise‘’MÜSİAD İzmir ŞUBE Başkanı Ümit Ülkü ile tanıştıktan sonra, 2 buçuk saatlik hararetli bir zaman geçirdik ki ikimiz de el sıkışarak kalkmıştık masadan. Yönetim kurulu ile de tanıştığımızda enerjim yükseldi. Heyecanlandım. Bu çalışma içerisinde olmak ve MÜSAİD ailesine katılmaktan çok mutluyum. Tabi bu işler kolay olmuyor. Ciddi bir stratejik plan gerekiyor. Kolejleri sitemli ve denetimli, kendilerini nasıl tanımladıklarını, eleri hangi kadro ile yaptıklarını, ulaşmayı öngördükleri hedefleri değerlendirerek şekillendirmeleri ve bunlara yönelik temel kararlar almaları, öngörülen eylemleri gerçekleştirmeleri gerekir. Bu süreç stratejik plandır. Zira kaliteli kolejler bilim öğreten, ARGE yapan, geleceğin lider kadrolarını yetiştiren üniversite kadrolarını kendi misyon ve vizyonunu ortaya koyarak ve kalite güvencesi ile kendi geleceklerini ön görmek ve planlamak mecburiyetindeler’’ dedi.