Seçimden 41 gün sonra 65 kanala yağan cezalar, bu kadarına da pes dedirtti.
Kararlarda bir başka dikkat çeken yön ise Yüksek Seçim Kurulu'nun çifte standardı. 1 kasım seçimlerinin üzerinden 1,5 ay geçti. Ancak Yüksek Seçim kurulu, 41 gün sonra televizyon kanallarına seçim cezası yağdırdı. Haber bültenleri ve programlar durduruldu.
Halkın haber alma özgürlüğü engellendi.

KANAL7 VE ÜLKE TV'YE HAKSIZ YERE CEZA YAĞDI!
Sansür Cezasından en büyük payı, haber ve programlarında tüm görüşlere yer veren Kanal 7 ve Ülke TV aldı. Yüksek seçim kurulu Kanal 7'ye 25 kez program durdurma cezası verdi. Ülke Tv ise 41 kez program durdurma ve uyarı cezasıyla karşılaştı.
Yüksek seçim kurulu, cezaları verirken hukuksuzluğa ve çifte standarda imza attı.
Sansür haline gelen cezaların gerekçelerinden biri; seçim sonuçlarının erken yayınlanması.
Aslında televizyonlar yayına başladıklarında gazeteler internet üzerinden sonuçları çoktan duyurmuştu. Ancak yüksek seçim kurulu gazetelere değil sadece televizyonlara ceza verdi.

YORUMA AÇIK BİR KAVRAM NEDENİYLE CEZA!
Çifte standart seçim öncesi yayınlarda da kendini gösterdi. Gazeteler, siyasi partilerle ilgili her türlü haberi serbestçe yayınlarken, Yüksek Seçim Kurulu televizyonlara, tarafsızlık gibi yoruma açık bir kavram nedeniyle ceza yağdırdı.

YSK ÇİFTE STANDART UYGULADI
YSK tevizyonlar arasında da çifte standart uyguladı. RTÜK, kanal 7 için hazırlanan 6 raporun birinde ihlal olmadığına karar verdi. Ancak YSK, bu kararı dikkate almadı ve Kanal 7'nin cezasını yükseltti.

ATV, AHABER VE TV NET'E DE AYNI MUAMELE
AHaber, ATV ve TV NET'e de aynı mualeme yapıldı. RTÜK'ün 2 ihlal var demesine karşın, YSK, ATV'ye 3 kez ceza uyguladı. TV net için verilen 10 ihlal kararı da 12'ye çıkarıldı. A Haber’e seçim döneminde yayınları nedeniyle verilen ceza sayısı 40’a yükseldi.
CNNTÜRK, HALK TV VE FOX'A İNDİRİM
Yüksek Seçim Kurulu bazı televizyon kanallarının cezalarında ise indirim yaptı.
CNN Türk, HALK TV ve FOX TV için birer, Samanyolu haber için de 3 ihlal raporuna Yüksek Seçim kurulu ceza uygulamadı.

GÖZLER MECLİS'TE
Televizyonlara uygulanan ve sansür haline gelen cezaların ardından şimdi gözler Meclis'te.
Kamuoyu başta Ak Parti olmak üzere bütün siyasi partilerden, haber alma özgürlüğünü kısıtlayan ve sansür yasası haline gelen Yüksek Seçim kurulu kanununu değiştirmesini bekliyor.
Kaynak : Haber7