ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye'ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüş yolunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Trump ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaşan Erdoğan, "Trump'a terör örgütü YPG'yi anlatan bir video izlettim, çok etkilendi" dedi.

Terör örgütü YPG'nin elebaşı olan Mazlum Kobani'nin terörist Abdullah Öcalan ile olan bağının aktarıldığı videoyu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın etkilendiğini ve tavırlarında bir değişiklik gözlediğini belirtti. Videoyu izleyen senatörlerle de ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, senatörlerin önyargılı olduğunu ve Mazlum Kobani'yi terörist olarak kabul etmemekte ısrarcı davrandığını vurguladı. Erdoğan, "Onların bakış açıları biraz daha farklı, Mazlum Kobani'yi hala sahipleniyorlar. En önemlisi Türkiye'nin hala Kürtlere karşı olduğunu düşünüyorlar" dedi. Erdoğan, AK Parti'de 50 tane Kürt milletvekili olduğunu da sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİNİ ANLATAN İNGİLİZCE KİTAPÇIKLAR
Ayrıca Erdoğan'ın ziyarete giderken çantasında Türkiye'nin terörle mücadele konusunda verdiği mücadeleyi anlatan İngilizce kitapçıklar götürdüğü öğrenildi. Kitapçıklarda sadece terör örgütü PKK/YPG ile değil, bir diğer terör örgütü DEAŞ'a FETÖ'ye karşı verilen mücadeleler de yer aldı.