Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde "Gönülden Gönüle Hayır Çarşısı" açıldı.
Hayır çarşısının açılışında konuşan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, açılışa katılan herkese teşekkür ederek, "İlçemizde Kaymakam Bey ve eşinin çalışmalarıyla muazzam bir yardım destek mağazası oluşturuldu. Bu mağaza gördüğümüz kadarıyla her mağdurumuza cevap verecek nitelikte ve kalitede bir yer. Gerçekten kalitesi çok yüksek bir yer olmuş. Bu nedenle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemizde de ilimizde de bu tür çalışmaları yapan herkesten Allah razı olsun" dedi.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, medeni insanlara yakışanın zor durumda olan insanlara yardım etme duygusunu kazanmak olduğunu belirterek, "Gönülden Gönüle Hayır Çarşısı mağazamızın açılışına hoş geldiniz. Maalesef her insan eşit şartlarda dünyaya gelmiyor. Kimimiz daha iyi imkanlarla dünyaya geliyoruz. Ama kimimiz de daha kötü imkanlarda dünyaya geliyoruz. Fakat Anadolu’da ‘bugünün zenginleri yarının fakirleri, yarının fakirleri bugünün zenginleridir’ ve ‘servet dediğin nedir ki bir kumarbaz olana bakar’ diye güzel sözler var. Mal sürekli el değiştiriyor. Şu an durumumuz iyi olabilir ama hayatımızı idame ettirirken kaderin önümüze nasıl sürprizler doğuracağını hiç kimse bilmez. Medeni insanlara yakışan zor durumda olanlara yardım etme duygusunu kazanmak olmalıdır. Bizde bu sahiple Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın donanım malzemelerini tıraşlayarak fakat içeride fakirlere bedelsiz verilecek malzemeleri de hayırsever firmalardan karşılayarak, sürdürülebilir bir proje yapmaya çalıştık. Bu projeyi hayata geçirirken bize yardımcı olan Belediye Başkanımız A. Mümtaz Çoban, Kızılay Ahlat Şube Başkanımız Necat Demirden, Kızılay Merter Şube Başkanı Ercan Tan ve Sayın Valimiz Ahmet Çınar’a şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, yapılan projenin örnek bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle insani güzel bir proje yaptıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Hakikaten son derece güzel ve lüks bir mağaza kalitesinde bir yer olmuş. İçerisindeki eşyalar hem modaya ve çağa uygun hem de oldukça sağlam ürünler. Her şey söylenebilir ama paylaşmak, yardımlaşmak, destek olmak insani bir görevdir. İslam dininin bize her zaman emrettiği, hatırlattığı bir şeydir. Dolayısıyla örnek bir çalışma olmuş. Hepimize insanlığımızı hatırlatacak, yardım duygumuzu geliştirecek güzel bir proje olmuş" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Gönülden Gönüle Hayır Çarşısı’nın açılışını ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki bayanlar gerçekleştirdi. Açılışın ardından hayır çarşısını gezen Vali Çınar ve beraberindekiler, ADEM Koordinatörü Arzu Tekbıyıkoğlu’ndan bilgi aldılar. Daha sonra verilen ikramlarla birlikte açılış programı sona erdi.