Okul yakan zihniyetin, Kürt halkına verecek bir şeyi olamaz

TBMM'de 4 dönem milletvekilliği yapan Kürt siyasetçi Kinyas Kartal'ın aynı adı taşıyan yazar ve doktor torunu, dedesinin Doğu'da önemli bir figür olduğunu belirterek, "Dedemin adını taşıyan okulu yakan ve bölgede benzer eylemler yapan bir zihniyet Kürt halkına bir şey veremez" dedi

Van'ın Kuru- baş Mahallesi'ndeki Kinyas Kartal ilk ve Ortaokulu geçtiğimiz hafta sonu PKK’lı teröristlerce ateşe verildi. Okulun giriş katında büyük hasara yol açan yangında öğretmenler odası ve idare bölümü kullanılamaz hale geldi. Okulun elektrik tesisatı, bilgisayarlar tamamen yandı. Belirlenen maddi hasar 200 bin TL dolayında oldu.

2000'li yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan okula, bölgenin önemli isimlerinden Kinyas Kartal'ın adının verildiğini söyleyen ve onunla aynı ismi taşıyan torunu Kinyas Kartal, "Dedem Kürt halkını 15 yıl milletvekili olarak TBMM'de temsil etti. Türkiye Kürtleri açısından önemli bir siyasi figürdü ve hep bir gün barışın geleceğine inandı" dedi.

ÇOCUKLARIN TEK ŞANSI OKUMALARI

Bölgede hemen hemen her gün bir okulun yakıldığını hatırlatan torun Kartal, "Dedemin adını taşıyan okulu yakan ve bölgede benzer eylemler yapan bir zihniyet Kürt halkına bir şey veremez. Kürtler için özgürlüğü vaat eden bir örgüt kalkıyor, Kürt çocuklarının eğitim gördüğü bir okulu yakıyor. O bölge çocuklarının tek şansı okuyup meslek sahibi olmak. Ama örgüt bunu bile o çocuklara çok görüyor" diye konuştu.

ONLAR YAKTIKÇA BİZ YAPACAĞIZ

Terörün mantığını kaybettiğini, okul yakmanın hiçbir anlamı olmadığını dile getiren torun Kartal şunları söyledi: "Dedem, 'Ayrılık tohumu girmiş tarladan, nifak ve nefret çıkar' derdi. Bana göre de, dedeme göre de en yanlış yol izlenerek 'nifak ve nefret' tohumu ekiliyor. Babama da, 'Oğlum ben göremem, sen de göremezsin ama şu torunum barışın geldiği günleri görecek' diyordu. Onlar halkı karartmak için okullarımızı yaktıkça biz aydınlatmak için okullar yaptıracağız. Aile olarak kendi imkânlarımızla okulu tekrar yaptıracağız." 

Kaynak: Habertürk