Eser AYDIN / MUŞ, () - DOĞU Anadolu Bölgesi'nde özellikle dışarıda çalışmak zorunda kalan elektrik, telefon, su ve karla mücadele ekipleri, Sibirya soğukları yüzünden zor anlar yaşıyor.
Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye kadar düştüğü Muş'ta elektrik hatlarını yer altına indirme çalışmalarını sürdüren Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, verilen molalarda ateş başında ısınmaya çalışıyor. Havanın soğuk olmasından yakınan işçilerden Erhan Akman, "Enerji hattını yer altına indiriyoruz. Hava adeta buz gibi. Yaktığımız ateşte sık sık ısınıyor ve üzerinde demlediğimiz çayı içiyoruz. Ekmek parası kazanmak kolay değil. Belki üşüyoruz ama ailemizin geçimini sağlıyoruz" diye konuştu.
ÇALIŞMALAR KIŞ BOYU DEVAM EDECEK
VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk de, "Çalışmaları kısa sürede bitirmek zorundayız. İşçiler bir taraftan işlerini yaparken, bir taraftan da yaktıkları ateşte ısınmaya çalışıyor. Havalar çok soğuk ama çalışmalarımız kış boyu devam edecek. Şehrin tüm elektrik hattı yeraltına indirildiğinde görüntü kirliliği de ortada kalmış olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI