Kayseri Serbest Bölge ve Organize Sanayii bölgesinde bulunan yaklaşık bin 300'e yakın işletme içerisinden personel arayan işletmeler sabahın erken saatlerinden itibaren Kayseri OSB içerisinde bulunan Tramvay son durağında personel bulmak için stant açıyor. Şirketlerin insan kaynakları birimleri ise doldurulan CV'lere ulaşamamaktan şikayetçi.

ÇALIŞTIRACAK ADAM BULAMIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önceki konuşmalarında 'TOBB üyeleri birer işçi alırsa işsizlik sorunu çözülür' şeklinde açıklaması bulunurken, Kayseri Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren BRN Yatak, Baza Fabrikası yetkilileri açtıkları stantlarla işçi arıyor. BRN Yatak, Baza İnsan Kaynakları Sorumlusu Ahmet Altay, çalıştırmak üzere vasıflı ve vasıfsız personele ihtiyaç duyduklarını ve personel bulmakta zorlandıklarını söyledi. BRN Yatak ve Baza Genel Müdürü Berna İlter talimatıyla çareyi OSB Tramvay son durağında stant açmakta bulduklarını belirten Altay "OSB'nin en işlek caddesinde stant açarak personel arıyoruz ancak form dolduranları işe çağırmak için aradıklarımıza da ulaşamıyoruz" dedi.

"FORM DOLDURANLARDA İŞE GELMİYOR"

Firma olarak iş arayan vatandaşlara kolaylık sağlamak için iş başvuru formlarını kabul ettiklerini dile getiren Altay, iş istihdamının olduğu fakat form dolduran işçileri, işe başlamaları için aradıklarında geri dönüş olmadığı kaydetti.

"VASIFLI VASIFSIZ PERSONEL ARIYORUZ"

Altay, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun iş verilerine baktığımız zaman 24-29 yaş arası her 100 eğitimli kişi içerisinden 30 kişinin işsiz olduğunu görüyoruz. Bugün burada açtığımız stant ile vasıflı ve vasıfsız ihtiyacımız olan personeller arıyoruz. Biz bu sıkıntıyı çektiğimiz gibi bütün sanayi kuruluşlarının da bu sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Genel itibariyle işçi adayı işverene ulaşmaya çalışır.Ancak biz bugün burada açtığımız stant ile işçiye direk ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

"İŞ VAR AMA BEĞENMİYORLAR"

Ahmet Altay ayrıca, "250'ye yakın işçi çalıştırdığımız firmamızda işçi talebimizde bulunmaktadır. Açmış olduğumuz bu stant ile işçi taleplerini alıyoruz ve formu dolduran kişiyi bizim tarafımızdan uygunluğu tam ve işçide müsait ise hemen işletmemize götürüp işe başlatma imkanımız bulunmakta. İhracat olarak yoğun bir sezon içerisindeyiz. İstihdamı daha arttırabilme imkanımız var. Ama görünen o ki ülkemizde işsizlik değil iş beğenmeme sorunu var 'ifadelerini kullandı.