RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un forvet oyuncusu Ahmet İlhan Özek, başkentten galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Ahmet İlhan Özek, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlıspor maçının kendileri için Galatasaray maçından daha önemli olduğunu belirtti. Ahmet İlhan, Galatasaray karşısında aldıkları 4-3'lük galibiyetin kendilerine rehavet getirmemesi gerektiğini ifade etti.

Rakiplerinin Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmadığını anlatan Ahmet İlhan, "Hedeflerimize bakıldığında Osmanlıspor ligdeki en ciddi rakiplerimizden. Puanlarımız aynı. Çok ciddi bir rakibe karşı oynayacağız. Onlar da son hafta kazanarak moral buldu. İnşallah Osmanlıspor karşısında puan veya puanlar alarak Galatasaray galibiyetini taçlandırmak istiyoruz" diye konuştu. 

Ligde milli maçlar nedeniyle verilen arayı verimli ve yorucu değerlendirdiklerini belirten deneyimli forvet, "Bunun karşılığını Osmanlıspor maçında almak istiyoruz. Hedefimiz Ankara'da kazanan taraf olmak. Bu bilinçle verimli bir çalışma dönemi geçirdik" değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu takımlarında büyük takımlara karşı alınan galibiyetlerden sonra bazı sorunların yaşanabileceğine dikkati çeken Ahmet İlhan, şunları kaydetti:

"Galatasaray karşısında uzatma dakikalarında bulduğumuz iki golle 4-3 kazandık. Elbete çok konuşuldu ve dikkat çekti ama bunu geride bıraktık. Bazen büyük takımlara karşı kazanmak eksiklerimizi görmemizi engelliyor. Galatasaray karşısında eksiklerimiz olduğunun farkındayız. Galatasaray maçı galibiyeti rehavet getirmemeli. Hocamız da bizi rehavet konusunda uyardı. Bunu bize hafta içinde söyledi. Rehavete kapılmamamız gerektiğini biliyoruz. Bu bilinçle hazırlanıyoruz. İnşallah rehavete kapılamadan Osmanlıspor karşısında galibiyeti alan taraf oluruz."