Başkent Ankara’da kaçak balık avına ve satışına karşı mücadele eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri, sezon dışı kaçak olarak yakalanan 300 kilogram balığa el koyarak imha etti.
Gelen bir ihbarı değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri, Altındağ ilçesinde bir soğuk hava deposunda yaptıkları denetim sonucu 240 kilogram sazan ve 60 kilogram yayın balığı ele geçirdi. Ekipler, balıklara el koyarak imha ederken, işletmeye de 2 bin 110 TL idari para cezası uyguladı.
Denizi olmayan Ankara’nın sahip olduğu gölet ve barajlar sayesinde önemli miktarda balık üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Ankara İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu kapasitenin korunması ve sürdürülebilir balık varlığı için balıkların üreme sezonunda avlanmasının yasak olduğunu, İl Müdürlüğü olarak bu yasaklara uyulmasını sağlamak için titiz bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Ankaralılar’dan da av yasaklarına titizlikle uymalarını, uymayanları da 174 Alo Gıda Hattı’na ihbar etmelerini isteyen Temel, “Balık varlığını korumak ve sürdürülebilir kılmak hepimizin görevidir. Bu konuda herkesten katkı ve destek bekliyoruz. Ankara il ve ilçe müdürlükleri denetim ekipleri olarak av yasaklarına uyulmasını sağlamak için denetim ve çalışmalarımıza bundan sonra da aralıksız olarak devam edeceğiz” dedi.