Darıca Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Cirit Şampiyonası yaklaşık 5 bin vatandaşın katılımı ve çeşitli şehirlerden gelen 4 takımın nefes kesen mücadeleleriyle gerçekleşti. Darıca Pri Reis semtinde gerçekleşen cirit şampiyonası büyük bir ilgi ile takip edildi.
Cirit Şöleni’ne bölge halkı yoğun ilgi gösterirken şölene, Manisa Selendi Atlı Spor Kulübü, Uşak Gökçedal Atlı Spor Kulübü, Çayırova Anadolu Atlı Spor Kulübü ile Uşak Akse Atlı Spor Kulübü katıldı. Ata sporumuz olan Ciriti yaşatmak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak amacı ile takımlar centilmence oyun sergilerken, müsabakada Manisa Selendi ve Uşak Gökçedal Atlı Spor Kulüpleri üçüncülüğü paylaştı. Çayırova Atlı Spor Kulübü ikinci, Uşak Akse Atlı Spor Kulübü birinci oldu. At üzerindeki birbirinden güzel hareketleri dikkatle izleyen seyirciler, sporcuların aldıkları her puana alkışlarla destek verirken, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmalar sonunda takımlara katılımlarından dolayı teşekkür edildi ve protokol üyeleri tarafından kupaları verildi. Erzurum bar ekibinin muhteşem gösterisi izleyenlerden tam not aldı. Bu arada eski milli atlet ve milli takım antrenörü olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, cirit takımlarına ait olan birbirinden güzel atları görünce usta binici olduğunu göstererek ata binmeyi ihmal etmedi. Eski sporcu başkan Karabacak ciritseverlerden de büyük alkış aldı.
BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN SPOR
Şölende bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, amaçlarının cirit sporunu yaşatarak gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade etti. Karabacak, “Futbolda, atletizimde ve voleybolda başarılı olan Darıcamız Atasporumuz olan Cirit sporuna da önem veriyor. Geleneklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz genç nesillerimizi sporun her branşına davet ediyoruz. Darıca Belediyesi olarak birlik ve beraberliğin de artmasına vesile olan spor organizasyonlarının merkezi olacağız” dedi.