BAE Başbakanı ve Devlet Başkan Yardımcısı Mohammed Rashid Al Maktoum, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşim Muhammed Bin Zaid'in dediği gibi yakında ihraç ettiğimiz son petrolvarilini kutlayacağız" ifadesini kullandı.

Al Maktoum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Birleşik Arap Emirlikleri'nin petrol sonrası ekonomisini tartışmak üzere önümüzdeki haftalarda yerel yönetim ve ekonomi uzmanlarıyla geniş katılımlı kapalı oturumlar gerçekleştirmeye karar verdik. Ayrıca gelecek nesillere sürdürülebilir bir ekonomiye ulaştıracak bu vizyonu gerçekleştirmek için kapsamlı bir ulusal program başlatacağız."

Devletin ekonomisinin sadece petrole bağlı olmadığına dikkat çeken Al Maktoum, "Bugün ulusal ekonomimizin yüzde 70'i petroldan bağımsızdır. Ekonomimiz için petrole bağımlı olan veya piyasanın değişikliği için bize bağlı olan yeni bir dengeyi gerçekleştirmeyi hedefledik" ifadesine yer verdi.

Son dönemde Körfez ülkelerinin ekonomisi, petrol fiyatlarının aşırı düşmesinden etkilendi. Körfez ülkeleri, akaryakıta yüksek oranda zam yaparak düşük petrol fiyatları nedeniyle oluşan bütçe açığına karşı önlem almaya çalışıyor.