Nazilli Ticaret Odası tarafından organize edilen İŞKUR-KOSGEB ve NTO Ortaklığı ile hayata geçirilen girişimcilik eğitimleri bu sene akademik düzeyde verilecek.
Her yıl Nazilli Ticaret Odası - İŞKUR ve KOSGEB tarafından organize edilen girişimcilik kursu seçmeleri Sümerpark içerisinde bulunan Kuyucak MYO tarafından kullanılan kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Yapılan seçmelerde 125 girişimci adayı kurslara katılmaya hak kazandı. Eğitmen olarak akademisyenlerle işbirliği içerisine giren Nazilli Ticaret Odası, Kuyucak MYO ve Nazilli İ.İ.B.F. akademik personelleri ile anlaşarak hem eğitimin kalitesini yükseltmeyi hedefliyor, hem de akademisyenlerle girişimcileri buluşturmayı planlıyor. Bu proje ile Üniversite - Sanayi işbirliği için bir adım daha ileri gittiklerini anlatan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan “Her geçen gün üniversite ile işbirliği projelerimizi artırıyoruz. Üniversite - sanayi işbirliğinin en güzel örneklerini Nazilli’mizde hayata geçirmiş bulunmaktayız. Üniversitemizin odamıza ve girişimcilere yaklaşımı tüm yurtta arzu edilen üniversite - sanayi işbirliğinin Nazilli’de arzu edilen örneklerle hayata geçmesine olanak sağlamaktadır. Akademik personelimiz, öğrencilerimiz, oda personelimiz ve kurumlarımızın yönetim kadroları büyük bir uyum ve nezaket içerisinde hareket etmektedir.” İfadelerine yer verdi. Bütün projelerinde işbirliği yapmaya özen gösteren NTO ekibi, bu sayede farklı kurumları projelerine ortak ederek sinerji oluşturmayı kendisine ilke edinmiş durumda. Girişimcilik eğitimlerini de alışılmışın dışında tek başına değil İŞKUR ve KOSGEB ortaklığı ile hayata geçirerek kurumlar arası işbirliği ile olumlu etkiler oluşturmayı hedefliyor. Türkiye İş Kurumu Nazilli Hizmet Merkezi Müdürlüğü de hazırlanan kurslara katılacak kursiyerlere günlük 25 TL harçlık vererek, kursiyerlerin günlük ihtiyaçları için maddi destek sağlayacak.
Eğitim gören kursiyerler, açacakları işyeri için 30 bin TL hibe desteği ve 70 bin TL “0” faizli ve iki yıl geri ödemesiz kredi kullanma imkanına kavuşmuş olacaklardır.