Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası öncülüğünde İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte düzenlenen Girişimcilik Eğitim Programı mülakatları yapıldı.
Konya SMMM Odası hizmet binasında eğitim programına katılmak isteyen adaylar komisyon üyelerine projelerini anlatarak destek istedi.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, 400 kişinin mülakatlara katıldığını, başarılı proje sahibi 100 kişinin eğitime alınacağını söyledi. Yeni iş kuracaklara 30 bin TL hibe verileceğini kaydeden Turan, “Konya SMMM Odası olarak yeni iş kuracaklara yönelik üzerimize düşeni yapıyoruz. Şuana kadar yaptığımız programlarla 675 kursiyerimiz sertifika aldı. Sertifika sahipleri işyerleri açmaya başladı. Güzel projeleri olan girişimciler seçilerek 9 gün boyunca odamızda eğitim alacaklar. Kursiyerimiz eğitim sonunda sertifikasını alarak yapacağı işe göre KOSGEB’e müracaat ediyor ve hibeden yararlanıyor” dedi.
Turan, geçmiş dönemlerde yapılan Girişimcilik Eğitim Programı sayesinde 675 kişinin 19 milyon lira hibe almaya hak kazandığını ve bu paranın Konya ekonomisine büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi.