Kanada'nın Toronto kentinde Müslüman bir kadın, çocuğunu okuldan almak üzere beklerken, "teröristler, defolun" diye bağıran iki kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Kadının ve kardeşinin şikayetçi olduğu olayda saldırganlar henüz bulunamadı.

Toronto polisinden yapılan açıklamaya göre, dün yerel saatle 15.00 civarında kimliği açıklanmayan kadın, Grenoble İlkokulu önünde çocuğunu almak için beklerken 30-35 yaşlarındaki iki erkek tarafından darp edildi.
Kadının ve kardeşinin şikayetçi olduğu olayda saldırganlar henüz bulunamadı.

Müştekilerin ifadesine göre, okul önünde bekleyen başörtülü kadına küfür eden iki kişi, kadının durmalarını istemesi üzerine fiziki saldırıya geçti. Saldırganlardan biri kadının karnını yumruklarken diğeri başörtüsünü çıkarıp, "teröristler, defolup ülkenize gidin" diye bağırdı.

Polis, saldırıya uğrayan kadının yaşadığı apartmanın yakınlarındaki bir binanın girişine, "Müslümanlar defolun" yazıldığını tespit etti.
Toronto'nun Peterborough-Kawartha bölgesindeki Al-Salaam Camisi, 14 Kasım gecesi kimliği belirsiz kişilerce kundaklanmış ve kullanılamaz hale gelmişti.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, kundaklama olayı hakkında, "Kanadalıların anlaması gereken önemli bir konu da dünyadaki Müslümanların da aynı kişiler tarafından zulme uğratıldığı ve mağdur edildikleridir. Tüm bunlara karşı birlikte olmamız gerekir. Namazı için her hafta camiye giden aileler müsterih olsun. Kanada Hükümeti sizin haklarınızı koruyacak ve olayın faili ya da faillerini yakalamak için her türlü çabayı gösterecektir" şeklinde konuşmuştu.

HABER7