Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde Kazdağları'nın eteklerindeki Daloba Köyü yakınlarında yakalanan 350 kişilik Suriyeli grup içinde bulunan, tekerlekli sandalyeye mahkum, ayrıca zihinsel engelli de olan 19 yaşındaki Heysem Dahan, ülkesindeki savaştan kaçışın hiçbir engel tanımadığını gösterdi.
Avrupa'ya geçme umuduyla bugüne kadar kundaktaki bebekten, bastonlu yaşlıya kadar pek çok kişi görmek mümkün oldu. Ülkelerinde yaşanan savaştan her şeyi göze alarak kaçan Suriyeliler arasında bu kez öyle biri vardı ki, özgürlüğe kaçışın hiçbir engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bayramiç'e bağlı Daloba Köyü mevkiinde yakalanan 350 kişilik Suriyeli grup içinde bulunan zihinsel ve bedensel engelli Heysem Dahan, herkesi şaşırttı. Yüzme bilmeyen ve üzerine giydirilecek olan bir can yeleğiyle, lastik bota bindirilerek Midilli Adası'na geçmeyi amaçlayan Dahan, şimdilik hedefine ulaşamadı.
"OĞLUM SAVAŞTAN ÇOK KORKUYOR"
Elleri tutmadığı için yiyecek ve içeceği babası Salih Dahan tarafından verilen Heysem Dahan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kaçak göçmenlere dağıtılan pilavı da yine babasının yardımıyla yedi. Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya'nın da ilgi gösterdiği engelli Suriyeli Heysem Dahan'ın iki ayağının da tutmadığı ve konuşamadığını anlatan baba 55 yaşındaki Salih Dahan, "Oğlum doğuştan engelli. Konuşamıyor, ancak konuşulanları anlıyor. Ne söylemek istediğini de ancak ben anlayabiliyorum. Ancak kaçmaktan başka çaremiz yoktu. Oğlum savaştan çok korkuyor. Kendisini Suriye'de bırakmamamı istedi. Bu nedenle umut yolculuğuna birlikte çıktık" dedi.
Engelli kaçak göçmen Salih Dahan ise, Midilli Adası'na bu halde nasıl gideceği sorusuna, elleriyle 'yüzme' işareti yaparak yanıt verdi.

FOTOĞRAFLI