Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Ereğli Verem Savaş Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Hasan Erdoğan ile yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Madenoğlu, ziyarette derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Dernek Başkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında "Burası bir mahalli dernek olarak geçiyor. Bunun için biz bir mücadele verdik. İç işleri ve maliye bakanlığı geçmiş yıllarda. Devlet derneklerin kamu yararına çalışan bir dernek sayılabilmesi için bulunduğu ilin dışında hizmet vermesi gerektiği bildirildi. Biz 10 yıldır Zonguldak’ta bütün bu Huzur evlerini, ceza evlerini, sağlık taramasında geçiriyoruz. Bütün bunlar bizim organizasyonumuzdan geçiyor. En iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Dernek yönetiminde yer alan ve ilçede şu anda önemli kurumların başında bulunan isimleri tek tek tanıtan Erdoğan “Burası bir okul gibi. Buradan yetişen Cevdet Civelek arkadaşımız Şoförler Odası Başkanı oldu. Yusuf Oktay arkadaşımız Ereğli’de muhtarlar derneğini kurdu, şu anda da Kızılay Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor. İsmail Günaydın eski subaşı Muhtarı, halen Kızılay ve bizim derneğimizde yöneticidir. Biz 40 yılı aşkın süredir veremle mücadele ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda bölgemizde verem hastalığı yok denecek kadar az seviyeye inmiştir” dedi.
Kaymakam Madenoğlu çalışmalarında dolayı Erdoğan ve yönetimini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.