Muş’un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen İlçe Jandarma Komutanı Arslan Kulaksız için tören düzenlendi. Törene saldırıda yaralanan eşi ve kızı da katıldı.
Malazgirt ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız için resmi tören düzenlendi. Sabah saatlerinde Muş merkeze getirilen şehit Binbaşı Kulaksız’ın cenazesi, Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada cenazenin tören alanına getirilişi sırasında şehidin eşi Sibel Kulaksız ve kızı İrem, asker selamı ile karşıladı. Eşi ve çocuğunun asker selamı vererek karşılması ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törene Elazığ 8’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakcı, Bingöl 49’ncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Bingöl ve Van valileri ile şehidin eşi Sibel Kulaksız ve kızı İrem katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, şehit Kulaksız ile ilgili çalışmalarından bahsederek PKK’ya mesajlar gönderdi.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy ise, şehit Binbaşı Kulaksız’a Allah’tan, rahmet ailesine başsağlığı ve yaralı eşine başsağlığı diledi. Şehitlik mertebesinin en yüksek mertebe olduğunu ifade eden Vali Büyükersoy, “Bu topraklar Çanakkale ya da Sarıkamış’ta canlarını verenlerle bugün binbaşı Arslan kardeşimiz aynı makamdadır. Dinimizde şehitlik rütbesi, rütbelerin en üstünüdür. Arslan binbaşımız rütbelerin en yücesine, şehitlik rütbesine ulaştı. Arslan binbaşımız görevini yaparken herkesi kucakladı. Burada hizmet ederken gönlünde insan sevgisi vardı. Kendini kalleşçe şehit eden eşkıyaya karşı Malazgirt halkını, işyerlerini, okulu yakmasın, Kürt kardeşimin kızını ve oğlunu eşkıya bir hiç uğruna dağa kaçırmasın diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Peki ya onu şehit edenler. Ne yaptıklarını biliyorlar mı? Kime hizmet ediyorlar, kimin maşaları, ne uğruna şeytanca cinayetler işliyorlar. Şimdi ülkemizde vatandaşlarımız arasında ayrımcılık var mı? Kimin kimden farkı var. Şimdi geçmişin hatalarını telafi etmiş bir Türkiye bulunmaktadır. Şimdi daha güçlü, daha kuvvetli, şefkatli ve aynı zamanda kudretli bir Türkiye var. Birlikte yaşam kültürünü ve kardeşlik hukukunu geliştirmiş bir Türkiye var. Onun için hiç kimse korkmasın. Bu ülke gücünü milletten, geliştirdiği kardeşlik hukuku ve birlikte yaşam kültüründen alıyor. Onun için bölünmeyecek, paralanmayacak ve ilelebet yaşayacaktır. Diğer tarafta ise takvimi ya da saati takılıp kalmış şeytanca tuzaklar kuran; halkına zulmeden, haraç isteyen, çocukların okullarını, istikbalini yakıp yıkan, kimlere maşa olduğunu bilmeyen bir terör örgütü var. Tabi bir de terör örgütüyle mesafe koyamayan, onunla el ele gönül gönüle diz dize olanlar ve bu birlikteliklerini maalesef inkar etmeyenler var. Ey halkımız onları iyi tanıyın. Biz sizden elinizle kolunuzla bir şeyler yapmanızı beklemiyoruz. Devlet üstüne düşeni şüphesiz yapacaktır ve yapmaya devam ediyor. Bu duygularla şehidimize tekrar Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı ve yaralı eşine şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
Vali Büyükersoy’un konuşmasının ardından şehit Kulaksız’ın cenazesi, İl Müftüsü Recep Uzun’un okuduğu duanın ardından memleketi Amsaya’ya gönderildi.
Öte yandan, şehidin tabutuna sarılan eşi Sibel Kulaksız, salâvatlar eşliğinde "Benim Arslan’ım şehit oldu. Peygamber Efendimizin yanına gitti. Ne güzel bir mertebeye ulaştı. Benim Arslan’ım adı gibi peygamberimizin yanında şimdi. Rabbim herkese nasip etsin. Hiçbir düşmanımı güldürmeyeceğim, gülemeyecekler. Senin gibi Arslan’lar çok gelecek. O benim Arslan’ım, bütün milletin, vatanın aslanı. Ezanlar susmayacak. Allah’ım sen onu en güzel mekanına aldın. Peygamberimizin şefaatine, yanına aldın. Ruhu şad olsun şehidimin. Gözün arkada kalmasın şehidim, kanın yerde kalmaz. Bir aslan gider bin aslan gelir” şeklinde konuşmalar yaparak gözyaşlarına hakim olamadı.