Muhammet KAÇAR/ ÇAMLIHEMŞİN, (Rize),()– RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası bu sabah beyaz örtü ile kaplandı. Kar sürprizi yaşayan yaylacılar hayvanlarını yayladan indirmeye başladı.
Çamlıhemşin İlçesi’ne 29 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavrun Yaylası’nda sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Beyaza bürünen yaylada kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi aştı, yaylacılar kar yağışı ile göç için hazırlıklara başladı. Kimi yaylacılar hayvanları ile ilçe merkezine doğru yola koyulurken, kimileri de üzeri kar ile kaplanan otları kamyonlara yükledi. Bazı vatandaşlarda kar üzerine 8 Ekim tarihini yazarak fotoğraf çekti.
Sabah kalkınca kar yağışı ile karşılaştıklarını belirten yayla sakinleri, “Kar erken geldi. Birkaç gün öncesine kadar hava iyiydi. Ancak hava dün soğudu, bu sabah karla uyandık. Yemyeşil yaylayı beyaz görmek de güzel” dediler.
Bu arada, Rize-Erzurum karayolu üzerindeki 2 bin 640 rakım Ovit Dağı geçidinde de kar yağışı başladı. Karayolları ekipleri sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor. 

FOTOĞRAFLI