Özgür ALTUNCU /İSTANBUL, () CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak geçen yıl bugün görevi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devraldı. 'Siyasete dönecek mi, dönmeyecek mi' tartışmaları sürerken Abdullah Gül, emekli Cumhurbaşkanı olarak bir yılını doldurdu. Devir tesliminin üzerinden 1 yıl geçti. Sosyal medyayı en iyi kullanan siyasilerden biri olan Abdullah Gül'ün Twitter'daki takipçi sayısı bu sürede 4 milyon 781 binden, 6 milyon 674 bin 729'a yükseldi.

GÖREV SÜRESİ BİTİNCE İFADE VERDİ
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , devir teslim töreninde kısa bir süre sonra; hakkında daha önce açılan ve görev süresi boyunca dondurulan bir dava ile alakalı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek ifade verdi.

AYAZAĞA KASRI'NI KURDUĞU VAKFIN MERKEZİ SEÇTİ
Abdullah Gül, kendi adıyla yeni bir Vakıf kurdu, Vakfın merkezi, Vakıf tarafından özel bir şirketten kiralanan Ayazağa Kasrı oldu. Gül geçen bir yıl içinde zaman zaman günlük politik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"BAŞKANLIK" "DIŞ POLİTİKA" VE "HÜKÜMET ARAYIŞLARI" KONUSUNDA FİKİRLERİNİ AÇIKLADI
“Türk tipi başkanlık olmamalı" sözüyle dikkat çekti. Gül aynı dönemde dış politikaya yönelik eleştirileriyle de gündeme geldi. Gül, koalisyon görüşmeleri sürerken koalisyonun kurulmasını isteyen tarafta yer aldı. Yurtdışından çok sayıda davet alan Gül Kanada, İngiltere, Suudi Arabistan, Katar, Azerbaycan, Almanya ve Kazakistan'a seyahatler gerçekleştirdi. Pek çok zirve ve konferansta konuşmacı olarak katıldı.

TAKİPÇİ SAYISINI ARTTIRDI
Cumhurbaşkanlığı döneminde sosyal medyayı en aktif kullanan devlet ve siyaset adamı olan Abdullah Gül, devir-teslim sonrasında da bu özelliğini sürdürdü. Twitter üzerinden gündeme ilişkin mesajlarını vermeyen devam eden Gül'ün takipçi sayısı 28 Ağustos 2014'te 4.781.000 iken bir yıl sonunda 6.674.729'a yükseldi. Facebook'taki takipçi sayısı da yine aynı dönemde 1 milyon arttı. Fotoğrafa merakı herkes tarafından bilinen Gül'ün instagram hesabı ise bir yılda 15 bin takipçi artarak 133.000'e çıktı.

(FOTOĞRAF)