ÇORUM (AA) - Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 41 yıldır düzenlenen Türkiye'nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da yapılıyor. 

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün daveti üzerine ilk kez Çorum'da organize edilen ralli, "Çorum Belediyesi Hitit Rallisi" adıyla 42'nci kez düzenlendi.

Yarışa katılan takımlar, start öncesi Gazi Caddesi'nde konvoy yaptı. Pilotlar, daha sonra fuar alanındaki seyirci özel etabında araçlarıyla gösteri gerçekleştirdi. Yarışların başlaması dolayısıyla fuar alanında düzenlenen törende, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çorum Belediye Başkanı Külcü, burada yaptığı konuşmada, rallinin, Çorum'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hitit Rallisi'ne ilk kez ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Külcü, "Hitit medeniyetinin merkezi olan Çorum'un belediye başkanı olarak yarışa ev sahipliği yapmak çok güzel. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ANOK Başkanı Meriç Demiralp da Çorum'da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Rallinin çok zor bir organizasyon olduğuna dikkati çeken Demiralp, "Bu organizasyonlarda en önemli konu, yerel idarenin desteğini almaktır. Çorum'da da müthiş bir organizasyon yapılmış. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

 

- Pilotlar ilk kez gece etabında yarışıyor 

 

Ralliye ilk kez gece etabı da konuldu. Fuar alanındaki start noktasından hareket eden pilotlar, dağlık bölgede yer alan Kırkdilim ve Çatak mevkilerindeki zorlu yollardan oluşan parkuru üç kez geçerek, en iyi zamanı elde etmeye çalışacak.

Konuşmaların ardından çeşitli illerden 43 takımın katıldığı gece yarışının startı Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından verildi.

Yaklaşık 100 kişilik hakem ve gözetmenin görev aldığı rallide pilotlar, yarın düzenlenecek gündüz etabında da aynı rotada yarışacak.